Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-celerové pyré s jablky a šalvějí

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 624 kJ /
1 344 kcal
Bílkoviny38,83 g
Tuky5,97 g
Vláknina84,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,27 g
Sacharidy241,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a celer oloupeme a nakrájíme, celer na plátky, brambory na větší kostky. Zalijeme vodou, osolíme, přihodíme 3 lístečky šalvěje a vaříme doměkka (já vařím v páře). Krok 2: Mezitím nakrájíme řapíkatý celer na plátky a oloupaná jablka na kostičky. Jablka zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. V kastrůlku necháme rozpustit jeden plátek másla, přidáme celer a za stálého míchání ho orestujeme do sklovata. Krok 3: Přidáme lžičku cukru a malinko podlijeme bílým vínem. Pod pokličkou chvíli dusíme, než celer trochu změkne, měl by ale zůstat "na skus". Krok 4: Poté přidáme kostičky jablek, nasekanou šalvěj, osolíme a společně ještě chvíli na ohni mícháme. Stačí jen chvíle, než jablíčka jakoby "zprůhlední", nesmějí se ale rozpadat. Krok 5: Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme a se zbývajícím máslem a horkým mlékem vyšleháme na pyré. Podle chuti dosolíme. Krok 6: Na talíř servírujeme kopeček kaše, obrácenou naběračkou v něm uděláme důlek, do kterého dáme jablečnou směs. Podáváme k masu nebo ohřáté uzenině.

Zveřejněno 13. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-celerové pyré s jablky a šalvějí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnqE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-celerové pyré s jablky a šalvějí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnqE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Moc hezky vypadající jídlo:yes: + 3 a ukládám:-):-K

Jana Remkova::-) Jani, já tu klobásu dělám jen bez tuku v multifunkční troubě na "crisp", potom tolik mastná není. Na focení jsem ji malinko "upravila", pomázla jsem ji olejem, aby se hezky leskla..:-8;-):-D:-K

Hmm, jak já bych si dala tu stočenou zapékací klobásu :-/, ale nemůžu, je to moc mastné, ale miluji to :-):-p A to pyré s celerem a jablky je taky hodně zajímavé;-)

Tématické fráze:
bramborovocelerove pyre, jablkové pyré recept, řapíkatý celer pyré, bramborovo celerove pyre, jablkovo celerové pyré, vaříme se šalvějí, pyré z rapikateho celeru, recept bramborové pyré, vařímecelerove pyre, pyré z celeru a jsblks, recepty celerové pyré, jablecno celerove pyre, bramborové pyré recepty, bramborové pyré recepty, bramborovo celerové pyré pečený, pyre z celeru a jablek, palačinky s jablky podle ládi hrušky

Suroviny:
brambory moučné, celer, mléko, máslo, sůl, celer, jablko, šťáva citronová, víno bílé, cukr hnědý, sůl, šalvěj

Přidat fotografie receptu