Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 508 kJ /
3 706 kcal
Bílkoviny185,77 g
Tuky316,37 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 492 mg
Sodík 2,86 g
Sůl6,80 g
Sacharidy25,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmarýn nastříháme na kratší kousky a společně s pepřem vložíme do vajíčka na louhování čaje, nebo zabalíme do kousku gázy a utáhneme nití. Krok 2: Sáčky s meltou vložíme do hrnku, zalijeme 400ml vroucí vody a necháme 5 minut vyluhovat. Poté sáčky vytáhneme. Krok 3: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a dáme do širšího kastrolu na rozehřáté sádlo restovat do narůžovělé barvy. Krok 4: Maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 4x4 cm, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce za stálého míchání zatáhnout. Podlijeme 400 ml melty, přidáme sůl, koření, papričky a přikryté poklicí dusíme slabým varem 40 minut. Krok 5: Poté přidáme nadrobený chleba a dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení občas promícháme, popřípadě podlijeme trochou horké vody. Krok 6: Až je maso měkké, vytáhneme vajíčko s kořením a podle potřeby dochutíme solí. Na talíři posypeme syrovou cibulí a ozdobíme kouskem rozmarýnu.

Zveřejněno 16. 12. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Papriku ani česnek jsem nedávala úmyslně. Chtěla jsem nechat vyniknout chuť rozmarýnu. Tmavší barvu šťávy zajistila melta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0m0V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0m0V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Báječná kombinace! Palec nahoru:yes:! Jen se po tom záprášilo. Děkuji za velmi chutný recept.:-)

Jajka01: Děkuji za pochvalu:-KJsem ráda,že jídlo chutnalo:-8

Jsem ráda,že se Vám jídlo líbí,děkuji:-K:-)

1974andrea:Andri,mě před více jak třemi roky navedla odkazem,co tady vložila chocolate Špagetka na maso s meltou:-))Tenkrát jsem měla jenom párkyhttp://www.toprecepty.cz/recept/20682-parky-trosku...
Jinak meltu,nebo rozpustné kafe používám do kynutého i bábovkového těsta,nebo do různých omáček a roštěnek:-p
Moje babička používala k obarvení i zpestření chutě jídla cikorku:-D

Aničko, to vypadá skvěle, kávovou marinádu už jsem jednou zkoušela, ale z melty jsem vařila jen bílou kávu, budu to muset vyzkoušet :-p:-)

:yes::yes:

To mi Drahuš řekni, jak ty na tyhle kombinace přijdeš?;-)

To vypadá zajímavě! Mám ráda rozmarýn, meltu, hovězí maso a tato kombinace mě láká k vyzkoušení.

Hovezi miluji a Tvou kuchyni, vcetne neutuchajici invence, obdivuji:yes:.

Tématické fráze:
hovězí na rozmarýnu, hovezí maso na rozmarýnu, láda hruška hovězí na houbách, melta do těsta, maso s meltou, hovězí kostky na rozmarýnu, nadrobene melta, melta,nálevové sáčky, čerstvý rozmarýn recept, rozmaryn a hovezi na houbach, rozmarýn hovězí maso, čerstvý rozmarýn v receptech

Suroviny:
krk hovězí, špek, cibule, sádlo, chilli paprika čerstvá, rozmarýn čerstvý, pepř černý, chléb, melta, sůl, voda, cibule, rozmarýn čerstvý

Přidat fotografie receptu