Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské velké rohlíky s krémem

Typické vánoční pečivo, které se těší velké oblibě a ve větších tvarech se dá péci celoročně. Ořechové těsto kořeněné skořicí je ozdobou u svátečního stolu a v kombinaci s máslovým krémem vám jistě zachutná.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinavas martinavas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 841 kJ /
3 547 kcal
Bílkoviny70,63 g
Tuky212,50 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 349 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy329,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sypké suroviny na těsto dáme na vál a doprostřed vložíme margarín. Pak uhněteme těsto, které necháme chvíli odležet. Krok 2: Těsto tvarujeme ručně do formiček a pečeme na 180 °C dle trouby. Krok 3: Pudink uvaříme podle návodu na obalu a necháme ho vychladnout. Krok 4: Na krém utřeme máslo s cukrem a rumem, postupně přidáváme chladný pudink a vyšleháme do hladka. Krok 5: Rohlíčky slepujeme krémem a jejich konce namáčíme do čokoládové polevy.

TIP: Příprava čokoládové polevy

Zveřejněno 17. 12. 2014

Poznámka autorky martinavas

Různí se názory na to, zda formičky vymazávat, nebo ne. Silikonové ne a u kovových se to liší podle použitého materiálu. Je to nutné vyzkoušet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské velké rohlíky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nogY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské velké rohlíky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nogY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Já nevim jak vy ale já dávám do pudinku cukr.. Nepsala jsem ho sem když píšu uvarit pudink tak asi si ho uvaří každý po svém ;-)

Podle mě ano.Dala bych ho do pudinku tak 6lžic.:-))

Skoumalova Anna 22. 11. 2015 16:15
Prosim,do kremu se nedava cukr dekuji Skoumalova

:-?skoumalovi@email.cz

Tématické fráze:
pařížské rohlíčky, rohlicky s kremem, pařížské rohlíčky s krémem, pařížské rohlíčky do formiček, pařížské rohlíčky recept, rohlicky, pařížské rohlíčky plněné krémem, recept na parizske rohlicky, parisske rohlíky, pařížský rohlík, pudinkový krém do pařížských rohlíčků, rohlíčky pařížské plněné krémem, klasické pařížské rohlíčky, pařížsk= rohlíčky s pudinkem, parizske rohlicky s čokoládovým kremem, formičky na pařížské rohlíčky, rohliky s pudinkovým krémem, parizske rohlík, pařižske rohličky z formiček, beylies ládi hrušky

Suroviny:
cukr, mouka hladká, ořechy, skořice, kůra citronová, mléko, pudink, máslo, cukr, rum, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu