Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krenex

Z křenu mixovaného spolu se solí, octem, olejem, cukrem a trochou vody vytvoříme výborné a pořádně ostré dochucovadlo, které skvěle doplní klobásku, pečené maso nebo dodá říz omáčce.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 877 kJ /
449 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky12,20 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,52 g
Sůl8,00 g
Sacharidy73,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu převaříme. Krok 2: Křen očistíme, nakrájíme na kolečka a opatrně ho umixujeme s ostatními surovinami. Krok 3: Uložíme v uzavřené sklenici do lednice, vydrží opravdu dlouho.

TIP: Křen v kuchyni

Zveřejněno 17. 3. 2009

Poznámka autorky cathleen

Tento krenex je na rozdíl od kupovaného ostrý (křenem) tak, že mi při prvním ochutnávání vyhrkly slzy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krenex

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR7B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krenex

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR7B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající recept!

Filip.Kalvoda: díky 😍 my ho děláváme už přes dvacet let, a rádi předáváme dál.

Já strouhám v robotě, pak lehce nasekám a smíchám s olejem, voudou,...
TIP: plním do sklinek pod zaplou digestoří a takz je to bez pláče! :-*

tomik.ja: díky za nápady;-)

Křen strouhán venku, nepláče se.

Dnes jsem koupila křen a uvažovala, jak zakonzervovat. Váš recept zrovna vyskočil jako reklama a bylo rozhodnuto. Jednoduchý recept, chuť výtečná. Díky :-)

Prave jsem dodelala z dvojite davky a musim uznat, ze se jedna o excelentni a hlavne na pripravu jednoduchou zalezitost. Mnozstvi dochucovacich prostredku jsem na jednu davku zdvojnasobila, prislo mi to chutove vyraznejsi. Kazdopadne konecne palivy Krenex, protoze ja rada slzim u jidla :D Dekuji za skvely recept.:-K

Květoslava Tvrzová 30. 3. 2016 23:20
Ahoj tak i já dám tip na křen jen nastrouhat a dát do plnotučne hořtice a dát do skleničky s uzaviratelným víčkem vydrží dlouho v lednici a je to bomba.

Zase doslo na tvuj krenex, opet jsem si zabrecela, ovsem vysledek stoji za ty slzy, vynikajici zalezitost...

mixovat jde velice dobře po nastrouhání na plátky na Verneru,žádný pláč a mix s Philips 750 Watů. Jedna báseň a bez jedné slzy. Jen jsem přidal ještě jedno jablko. Jinak skladba ingrediencí je :yes: :-K :yes:

Taky musím poreferovat. Ivo, je super, děsivě ostrý :-)) a voňavý a moc dobrý. Už jinak dělat nebudu. Zkoušela jsem z něj i křenovou omáčku a :-p:yes::yes:

Tak to je tedy vec! Jiz pri mixovani jsem zacala slzet a kaslat, sila neuveritelna!! Ale jak rika ostatni, pak to prejde a clovek si zvykne. Opravdu vyborna zalezitost a hlavne jeden nemusi pokazde strouhat a spinit. Mela jsem ctyri velke koreny, zasoba na zimu zarucena. Dekuji moc za recept, kupovany Krenex je proti tomuto uplne nic.

Při první konzumaci domácího křenu, mi vylezly oči z důlků, zatajil se mi dech, ale potom už to šlo. :-)

Vyzkoušel jsem a nemá chybu.
Nastrouhal jsem ho na robotu a potom ještě mix.
Musím moc krát poděkovat za recept:-K

POTAPĚČSKÉ BRÝLE JE SKVĚLÁ VĚC,BEZ NICH BY TO NEŠLO STROUHAT;-(

WIOLETTA@email.cz:yes:bezvadnej,pokud mixuješ nebrečíš.:-))

Tématické fráze:
uchování křenu, krenex, domácí křenex, jak uchovat křen, krenex domaci recept, jak uchovat nastrouhaný křen, jak uchovat strouhaný křen, zavařování křenu, recept na křenex, jak vyrobit krenex, jak zavařit kren, uchování nastrouhaného křenu, uchovávání křenu, křenex recept, křenex domácí, křen uchování, jak uchovat čerstvý křen, křen zavařování, vejmrda, křen strouhaný recepty

Suroviny:
křen, voda, sůl, ocet, olej, cukr

Přidat fotografie receptu