Vajíčková tlačenka
Zbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Spolu se salátem a čerstvým pečivem získáte lehký jarní oběd či atraktivní pohoštění na party.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 260 kJ / 2 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,38 g |
Tuky | 228,17 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 5,40 g |
Sůl | 13,05 g |
Sacharidy | 26,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev z Moravanky odlijeme stranou, stejně tak odložíme i feferonku, kterou nepoužijeme.
Krok 2: Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně těch z Moravanky. Všechno smícháme v jedné míse, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a zamícháme.
Krok 3: Želatinu připravíme podle návodu (použijeme i nálev z Moravanky). Počkáme, až trochu vychladne, nalijeme ke všem surovinám v míse a zamícháme.
Krok 4: Hmotu vylijeme do srnčího hřbetu (nebo jiné formy), který jsme vyložili potravinářskou fólii nebo mikrotenovým sáčkem a necháme minimálně 3 hodiny ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.
Krok 5: Po ztuhnutí tlačenku vyklopíme z formy, odstraníme fólii, nakrájíme na plátky a podáváme jako svačinu s rohlíkem.
Zveřejněno 18. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vajíčková tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrKJ
Moje poznámka
Vajíčková tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrKJ
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 43 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
vajíčkový aspik,
vaječná tlačenka v srnčím hřbetu,
recept na vajíčkovou tlačenku,
vaječná tlačenka,
vajčkova tlačenka,
želatina na vajíčkovou tlačenku,
salamova tlacenka,
salámová tlačenka recept,
vajickovatlacenka,
vajickova rolada,
výroba tlačenky,
vajickova zelatina,
vaječná tlačenka recept,
vajíčkový hřbet,
želatinová tlačenka,
top recepty vaječna tlačenka,
tlačenka recept,
sýrová tlačenka,
výroba vaječné tlačenky,
vaječný aspik
Suroviny:
vejce,
salám gothaj,
okurky sterilované,
cibule,
moravanka,
majonéza,
želatina na vaječnou tlačenku,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (51)