Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce v aspiku pana hajného ze „Šlajfu“

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 497 kJ /
836 kcal
Bílkoviny74,21 g
Tuky45,38 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 10,08 g
Sůl24,76 g
Sacharidy31,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Náplň: Do 4 vyšších misek položím na dno list zelí, pokryji plátky salámů. Krok 2: Na salám nanesu bramborový salát. Krok 3: Na salát položím další vrstvu salámů vytvarovaných do mističek, pokrájenou okurku, kapii a na ½ rozříznuté vařené vejce. Krok 4: Na konec posypu petrželkou. Ingredience by se neměly dotýkat stěn misky, aby mohl aspik proniknout kolem a do celého obsahu náplně. Krok 5: Aspik: Svařím nálev na aspik z vody, octa (10:1), koření, soli, cukru a cibule. Vařím cca 15 min. Krok 6: Nálev scedím a do scezeného horkého nálevu vsypu želatinu (dle návodu) a promíchám Krok 7: Ještě teplým aspikem opatrně zaliji misky až pod okraj (ingredience musí být pod hladinou). Krok 8: Misky nechám v chladu a temnu uležet do druhého dne.

Pak podávám s pečivem jako svačinu.

Zveřejněno 24. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce v aspiku pana hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4qGx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce v aspiku pana hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4qGx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Umeliny neznášam=aspik v plátokoch alebo v inej forme, no v tejto chvíli sú u nás zabíjačky a robí sa huspenina=vývar z nožičiek, kolien a kože. Myslíte si, že keď všetky potrebné prísady zalejem takýmto naturálnym, zatiaľ ešte poloaspikom, bude výsledok rovnaký, ako ten váš?
P.s. huspeninu varím cca 12 hod, za ten čas musí iba sem tam hodiť nejakú bublinku, takže je absolútne číra.

Tématické fráze:
domácí vejce v aspiku, recept na ruske vejce v aspiku, recept ruské vejce v aspiku, ruske vejce v aspiku, vánoční aspik, aspikové vejce, domácí ruské vejce v aspiku, ruské vejce v aspiku recept, aspik, velikonoční vejce v aspiku, vánoční aspiky, aspik z vajec, vánoční aspik recept, recepty ruské vejce v aspiku, recept na aspik, co z vajec, aspik vánoční, domácí aspik, ruske vejce b aspiku, ruska vejce v aspiku

Suroviny:
salát bramborový, okurky sterilované, vejce, kapie červená sterilovaná, zelí hlávkové, salám vysočina, salám měkký, nať petrželová, cibule, želatina, sůl, cukr, bobkový list, voda, ocet

Přidat fotografie receptu