Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na víně

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 968 kJ /
2 621 kcal
Bílkoviny168,50 g
Tuky171,42 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 625 mg
Sodík 2,87 g
Sůl6,90 g
Sacharidy34,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a úzkým delším nožem utvoříme po celé délce masa otvory. Krok 2: Slaninu a mrkev nakrájíme na delší špalíčky a zasuneme do otvorů v mase. Maso pro lepší držení tvaru utáhneme nití a okořeníme pepřem. Krok 3: Zbytek mrkve a slaniny, která nám již do masa nevejde nakrájíme na drobnější kousky. Krok 4: Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme ji společně se zbytkem slaniny na lžíci oleje orestovat. Na takto připravený základ vložíme maso a prudce ze všech stran necháme zatáhnout. Zasypeme zázvorem, lehce osolíme, přidáme zbytek mrkve a podlijeme vínem. Krok 5: Silným varem necháme víno ze čtvrtiny odpařit, hrnec přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme doměkka. Občas promícháme a malinko podlijeme. Krok 6: Měkké maso vytáhneme, odstraníme nitě, naporcujeme a uchováme v teple. Krok 7: Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, nemusíme úplně dohladka a podle potřeby můžeme dochutit citronovou šťávou. Podáváme s knedlíkem, nebo s rýží. Krok 8: Maso můžeme dusit i v papiňáku. Po podlití vínem necháme prudkým varem vařit cca 5minut. Poté hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 35-40minut,podle velikosti masa. Po ochlazení a otevření hrnce je postup stejný, jak je popsáno výše.

Zveřejněno 28. 1. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na zahuštění nemusíme použít žádnou mouku, rozmixovaná zelenina šťávu dostatečně zahustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lm6g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lm6g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ivana Ch:Danca:Děkuji:-K:-)

:-p:-p:-p:yes::yes:

Vypadá to žravě!:-p:-p:yes:

jarda Kadic:Jaroušku,něco na ten způsob,ale vařila jsem je v hrnku.http://www.toprecepty.cz/recept/41582-hrnkove-kned...Těch bylinek je tam o malinko míň:-/Měla jsem poslední zbytek čerstvé petrželky a libeček z mrazáku jsem do nich dávat nechtěla:-)

Všem za milé komentáře i hodnocení velice děkuji:-KPotěšilo mě to:-*:yes:

jojó to opravdu můžu:yes: krásná dobrota;-):yes:

:-p:yes::-K

Drahuško, hned bych si tu dobrotu dala:-p:yes:

Jako vždy:yes: Drahuško,ty knedle jsou “karlovarské“?

Moc hezké jídlo, moc hezké fotky:yes::-))

Tématické fráze:
vepřová plec na víně, vepřove na vině, vepřová plec recepty, vepřová plec, vepřové plecko, vepřové plecko na víně, vepřové plecko recepty, vepřové plecko recepty, plecko na víně, plec na vine, vepřová na víně, vepřová plec na bílém víně, recepty z vepřové plece, vepřová plec recept, recept na vepřové plecko, vepř.plec, plecko recepty, recepty na vepřové plecko, vepřové plec na víně, recept plecko na víně

Suroviny:
plec vepřová, víno bílé, slanina gazdovská, mrkev, cibule, zázvor mletý, olej, pepř černý, sůl, šťáva citronová, voda, režná nit

Přidat fotografie receptu