Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z vařené mrkve s česnekem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 604 kJ /
383 kcal
Bílkoviny1,05 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 420 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy0,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistenú mrkvu prekrájame, uvaríme v slanej vode. Krok 2: Rozmixujeme, necháme vychladnúť, pridáme majonézu, dochutíme korením, pretlačíme cesnak, príp. soľ. Vymiešame, mažeme na pečivo. Krok 3: Majonézu pridávame podľa potreby - aby sa pomazánka dobre natierala.

Zveřejněno 1. 2. 2015

Poznámka autora magdalenka

Môžeme použiť aj mrkvu z polievky, vývaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z vařené mrkve s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2GD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z vařené mrkve s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2GD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

casino: Babička Boženky by z vás mal radosť...;-)

jarda Kadic:
Vím, že můj dotaz zde byl poněkud mimo mísu, ale vy jste to s tou vaší mísou poněkud přešvihl ;-)

magdalenka:
Mně zbyly žampiony po výrobě omáčky Madeira, tak jsem k nim přidal část tý vařený cibule, rozfofroval a ještě zítra budu mít jakžtakž jedlý polívkový krém:-)

hosta:
Škoda, že jste odkaz nedala dříve k receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/41494-hovezi-pajsl... Autorka by se třeba vzdělala (ale stejně asi nepoučila) a já bych zbytečně nevařil hafo cibulí a ex post neřešil co s nimi počít;-)

Jitkas:
Zkusil jsem to, ale bohužel doma byla jenom pasta a nebylo to k jídlu asi i proto, že ta cibule byla skoro na máčku... Leč, přiště zkusím salát se syrovou Tropea;-)

Všem děkuji za snahu:-K

mata19278 2. 2. 2015 13:53
..túto pomazánku robievam zo surovej mrkvy a tiež je výborná ;-):yes:

Mně by moc chutnala Magdalenko, někdy zkusím :yes::yes::-p

Ukládám si a vyzkouším;-):yes:+

casino: Olivovy olej, posekane (rozetrene) solene ancovicky, sul, ocet (citronova stava), pepr. Vse by se melo proslehat, nalit na uvarene a na kolecka pokrajene cibule, jeste teple. Vy uz je mate asi studene, toz zahrejte trosku nalev. Je z toho hodne dobry cibulovy salat.

No tohle by mě nenapadlo. Rychlá, jednoduchá a určitě vynikající.:yes::-p

casino: co plněné a zapečené? receptů je hafo i na topkách. Pro tvou info - výzkum cibulí od odborníka:-))http://www.lidovky.cz/cibule-neni-jen-zaklad-co-s-...

casino: tohle nevypadá špatně, když už je ten vývar
http://www.varimezdrave.cz/cibulacka-s-hraskem/

casino: mne sa čosi-kdesi marí o pomazánke s cibuľou (varenou) a dusenými šampiňonmi...

jarda Kadic: :-D a nebo tak :yes:

casino: já bych věděl:za stálého mýýýchání vysypat do WC:yes::-)):-)):-))

casino: No, ledaže...vymáčknout z košilky a zkusit "něco jako" cibulovou marmeládu, dochutit vinným octem atd. Asi blbý, co?

casino: :-D Nejste troškař, koukám. Asi vyhodit, chuť je vyvařená, tak co s hmotou?

casino: je to nuda, sedět u PC a .....:-?:-O

Navir:
No nevím, zda právě "toto" je to pravé cibulové...
Pýýýšu přeci "doměkka uvařených cibulí...":-)
Leč, díííky:-K

;-)Dámy a neračte mít, čirou náhodou, ve svém repertoáru receptík na využití v košilce vařených cibuliček?
Testoval jsem cibulové vývary a zbývá mi skoro kilo doměkka uvařených, různobarevných cibulí...:-D

magdalenka: Moje holky milujou třeba tzv. falešnu humrovou, kde je mrkev a celer. Ale na Den otevřených dveří u nás jsem dělala pohankovou se syrovými ředkvičkami a byla prý moc dobrá. Taky ředkvičky nestihly pustit vodu :-))
Pokud mi někdy zbude vařená mrkev, snad si na Tvoji pomazánku vzpomenu dřív než ji sním, já můžu zeleninu v jakékoliv úpravě, i vařenou :-p

zizala: na milosť beriem len tú "falošnú tresku", tam je surová mrkva.

magdalenka: U nás doma se spíš snědí ty ze syrové zeleniny, většinou tak rychle, že žádnou vodu pustit nestihnou :-))

hosta: Ešte zvyknem robiť z varenej mrkvy a vareného zeleru - dokopy. V podstate tak isto. Rozšírené viac sú pomazánky zo surovej mrkvy, ja však neznášam, keď to púšťa vodu.

Vypadá perfektně:yes:

taky boduju:yes: Z ostatní kořenové zeleniny (dokopy) jsi nezkoušela?

Magdi, tato pomazánka by mi chutnala:-p. Já zeleninu pro tyto účely nebo na bramborový salát vařím vcelku na páře, dám ji do sítka na knedlíky, zdá se mi pak lepší než z vody. Této pomazánce přiděluji 1. bodík :-p:-K:yes:

Tématické fráze:
pomazánka z vařené mrkve, pomazánka z pečené mrkve, pomazanka z mrkve, mrkev s česnekem, vařená mrkev, pomazánka z vařené mrkve a z celeru, pomazánka z mrkve a cesneku, pomazanka z varene mrkev, pomazanka z varenej mrkvy, vařená mrkev pomazánka, pomazanka z uvarene mrkve, pomazánka z vařené mrkve, pomazánky z vařené mrkve, pomazanka z vareny mrkve, pomazánka mrkev na česneku, pomazánka z mrkve a na česneku, vařený česnek, vařena mrkev od babicky, pomazánky z mrkve, pomazanka z pecene mrkve s cesnekem

Suroviny:
majonéza, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu