Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 735 kJ /
1 849 kcal
Bílkoviny257,35 g
Tuky52,03 g
Vláknina23,45 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 1,13 g
Sůl2,57 g
Sacharidy39,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Já jsem si postup malinko upravila, protože jsem připravovala maso vcelku a Roman Vaněk měl maso na kostky a dusil ho přímo v omáčce podobně jako guláš. Krok 2: Na másle se sádlem orestujeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Krok 3: Vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat dohněda, aby měl základ tmavší barvu. Krok 4: Přilijeme ocet a necháme zcela odpařit. V této fázi vložíme osolené maso a na základu ho ze všech stran opečeme. Krok 5: Podlijeme vínem, z poloviny ho odpaříme a přilijeme cca 200 ml silného vývaru. Krok 6: Vložíme všechno koření včetně tymiánu, přiklopíme a dusíme na mírném ohni doměkka. Občas maso obrátíme. Krok 7: dyž je maso měkké, vyjmeme ho (přikryjeme, aby nám neoschlo a uchováme v teple) a doděláme omáčku. Zbavíme se koření a základ propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka. Krok 8: Vmícháme povidla a šípkové pyré nebo zavařeninu, případně přilijeme trochu vody nebo vývaru, smetanu a zahustíme jíškou. Krok 9: Ještě půl hodiny necháme provářet na mírném plameni. Krok 10: Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Zveřejněno 13. 2. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Recept z knihy Poklady klasické české kuchyně

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K22R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K22R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Petr.12: Jsem ráda, díky :-K

Vařil sem podle tohoto receptu a je to vynikající.

:yes::yes:<3:yes::-K

Koření je lépe svařit zvlášť v malém množství vody,receptu dávám:yes:

<3

Zdenka1:Zdeni, s tím perníkem jsem viděla spoustu receptů, ale na moje děti už by těch chutí bylo moc :-D Děkuju, že jsi vyzkoušela:-K

Posílám velkou pochvalu a přidávám další bod:yes:. Místo jíšky jsem zahustila strouhaným perníkem, podávala jsem s žemlovým knedlíkem od Vaška. Mooooc dobré:-p:yes:

Mňam:-p:yes:Krásně připraveno:-K

Zvěřina a Andrejka, záruka kvality :yes::yes:

Toho koření určitě není moc, Vaněk ho tam má ještě trochu víc;-)

Taky to tak dělám a je to mňamka s bramborovým knedlíkem:yes::-p;-)

Slov netřeba:-p:-p:-p:-p:-p:-

Dajda:Mě koření nepřekvapilo, já dávám koření dost, určitě tolik jako Andrea. Smetanu taky nedávám, mě by to s ní chutnalo, mužský ale smetanu nemaj rádi.

Ivana Ch: Já taky. Takováhle jídla zbožňuju, zvláště když jsou k tomu brusinky a sklínka lahodného červeného. :-* Jen mě překvapilo množství koření, 10 kuliček jalovce a nového koření je docela síla. Nikdy jsem také nepřidávala smetanu, tak to zkusím příště.:yes::yes:

Dělám hodně podobně a je to:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Tématické fráze:
kančí se šípkovou, kančí se šípkovou vaněk, roman vaněk hovězí guláš, šípková omáčka vaněk, kančí guláš se šípkovou, kančí se šípkovou omáčkou vaněk, kančí guláš podle vańka, kančí se šípkovou omáčkou, kančí guláš vaněk, gulas podle vanka, kanec na šípkové omáčce vaněk, vaňek recepty, steak podle vaňka, roman vanek kulicky z mleteho masa v rajcatove omacce, kančí kýta se šípkovou vaněk, vaněk kančí na sipkove, kančí kýta se šípkovou omáčkou roman vaněk, sipkova omacka s pernikem, roman vaněk šípková omáčka, šípková omáčka roman vaňek

Suroviny:
maso kančí, mrkev, celer, petržel, cibule, povidla švestková, marmeláda šípková, cukr, ocet, pepř černý, koření nové koření, jalovec, vejce, tymián čerstvý, víno červené, máslo, sádlo, jíška máslová, sůl, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu