Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádový " tataráček " s rukolou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Avokádo rozřízneme, vyjmeme pecku a pomocí lžičky obě půlky vydlabeme. Dužninu rozmačkáme vidličkou, ochutíme limetkovou šťávou a solí podle chuti. Krok 2: Plátky pečiva opečeme na sucho. Krok 3: Na talíř položíme rukolu, cherry rajčátka a zakápneme krémovýmm balsamicem. Pomocí tvořítka naaranžujeme připravené avokádo a podáváme s pečivem.

Zveřejněno 15. 2. 2015

Poznámka autorky maris

Ochutnala jsem různé úpravy avodáda, ale nedávno jsem měla tento " tataráček " v jedné restauraci a tato nejjednodušší úprava je z mého pohledu nejlepší. Hodně lidí nemusí rukolu, ale tady avokádo skvěle doplňuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádový " tataráček " s rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yyx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádový " tataráček " s rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yyx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

<3:-K

Krásně připraveno:-KLíbí se mi recept i foto:-K:yes:

V obchodech bývají nejčastěji buď nedozrálá nebo naopak přezrálá a omačkaná avokáda. Raději koupím nedozrálé, zabalím do papíru a nechám v pokojové teplotě pár dní dojít.

magdalenka: Cibule se s mixérem moc ráda nemá, ráda hořkne, mohlo to být i tím. Já pomazánky z avokáda nemixuju, rozmačkám ho vidličkou a ostatní suroviny drobně pokrájím. Máme rádi rustikální vzhled :-8

zizala: ja som jedla len finálny výrobok - neviem, tú horkosť či nespôsobil náhodou aj tyčový mixér, mixovala aj cibuľu, cesnak, aj všetko dokopy. Ja som ešte horké avokádo nemala, preto ma to prekvapilo.

magdalenka: :-) Moje dcera si měkké avokádo maže místo másla na pečivo, pak jen mírně osolí. Nahořklé by mohlo být nedostatečně zralé avokádo, mám zkušenost, že je lepší mírně přezrálé než lehce nedozrálé ;-)

Ja si kúpim pekné zrelé avokádo, rozpolím a zdlabem len tak - na posedenie bez problémov.
Práve včera dcéra robila guacamole a mala to mierne horké, neviem, kde spravila chybu? Či samotné avokádo, alebo jeho kombinácia s niečím...

cathleen: třeba mu dáš ještě šanci a přijdeš mu na chuť:-) Díky:-)

Drobek: Tvé komentáře byly k věci, žádná chyba se nestala;-):-)

Tak já musím honem dodat. Nevšim jsem si těch uvozovek, má chyba, veliká chyba. Avokádo máme rádi ve všech podobách, bez jakékoli úpravy až po....:-p No a rukolu rád nemám, proto jsem ji považoval jen za ozdobu, kdybych to měl na talíři decentně ji odsunu stranou. A byla by z toho ozdoba a dokonce nevítaná:-((
Guacamole používáme v mexických jídlech, třeba na quesadillu,(http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_conten... ) ať už se zmíním o tom nejjednodušším.

Jsem asi výjimka, která avokádo vůbec nemusí....Maruško, ty to máš ale tak nádherně naaranžované, že mám na to opravdu velikou chuť :-D:-D a ochutnala bych moc ráda :yes:

Děkuji všem, kterým se recept ať už na " tataráček " nebo guacamole nebo i jinak:-)), líbí.:-)

Avokádo zpracovávám často, protože pan D. po něm "jede", v této úpravě ho musím také vyzkoušet +6 :-p:-K:yes:

:-p:-p:-p Mám ráda avokádo samotné, jen hodně zakapané citronovou nebo limetkovou šťávou a s trochou hrubě mletého barevného pepře.

No, díky uvozovkám je ten název (a jedno, kdo ho vymyslel) poněkud menší pitomost než v případě Bramborového tataráku http://www.toprecepty.cz/recept/7094-bramborovy-ta...

Drobek::-)) - já Tě opravdu nechci chytat za slovo, Tvého názoru si vážím, protože Ty víš a umíš;-), ale ta rukola k tomu patří, proto jsem ji dala i do názvu a v Poznámce zmiňuji, že avokádo skvěle doplňuje. Nemá tam funkci jen ozdoby;-):-)

magdalenka: to není pomazánka ale spíš dip, viz má odpověď Maris. Zapomněl jsem dodat k maris, ta rukola, pokud dobře vidím, je obloha a ozdoba.

maris: Receptů na guacamole (takhle se to píše správně, guaca=avokádo, mole=omáčka v aztéčtině kde to vzniklo :-) ) je strašně moc a takhle je to základ. Ale máš pravdu, je to v uvozovkách. Pro mně je tatarák taky jen z hovězího a jestli to v té restauraci nazvali takhle vina padniž na jejich hlavu. :-O

Ja sa tiež vyznám z lásky k jednoduchým veciam...
A avokádo mi chutí aj proste "len tak", bez ničoho...preto aj tvoja úprava mi je sympatická.:yes:
Nie je guacamole všeobecný výraz pre pomazánku z avokáda?

Jj, v jednoduchosti je krása. Já většinou dělám z avokáda právě quacamole, ale tohle vypadá tak lákavě, že příště si s holkama pochutnáme podle Tebe ;-):yes:

Drobek: já tedy nejsem vůbec odborník na přípravu avokáda, ale co jsem četla recepty na quacamole, tak všude byl česnek, často cibule, někdy i chilli, rajčata - nikde jsem neviděla jen limetkovou šťáva a sůl. Tady je to spojeé ještě s tou rukolou. ;-). Pro mě je tatarák jen z hovězího,:-)) ale takhle to bylo pojmenované v restauraci a dala jsem to do úvozovek. ;-):-)

Normálně se tomu říká guacamole ;-)

hosta: díky:-):-K

Máš pravdu, takhle je nejlepší - a v tvém podání i nejkrásnější:yes::-))

Tématické fráze:
horke avokado, avokádové recepty, salát s rukolou a avokádo, nahorkle avokado, avokado rukola salát, nej recepty z avokáda, salát z rukoly a avokada, ovokado, tataráček z červené řepy, pomazánka z avokáda s rukolou, top recepty z avokáda, recepty z avokada, avakadovy tatarák, carpaccio z avokáda, rukola avokado repa salat, avokádový tastarák recept, avokádový tastarák recept, avokado horkost, je avokádo nahořklé?, pravé quacamole

Suroviny:
avokádo, šťáva limetková, sůl mořská, rukola, rajče cherry, balsamico, pečivo

Přidat fotografie receptu