Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík načerno

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 840 kJ /
679 kcal
Bílkoviny15,72 g
Tuky36,35 g
Vláknina13,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy50,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Krok 2: Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 3: Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané a opečené mandle a rozinky. Podáváme s knedlíkem, gnochi, podle chuti.

Zveřejněno 19. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík načerno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wkj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík načerno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wkj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

To jsme si pochutnali… 😋😊 Opravdu moc dobré jídlo, výborná, zajímavá, moc chutná omáčka. 👌 A ty mandličky v tom… Hmmm… Mňam. 😋😃

Hella: Moje babička říkala, že bez králíka načerno nejsou vánoce. Proto ho vařím každý rok, i když tu babička už spoustu let s námi není. Recept se mi líbí, skoro tak králíka vařím a souhlasím , že nakonec dávám povidla a dost, abych docílla tu správnou chuť, nedávám víno. Posílám bodík.:-)

pěkný:yes:

tejaja: Na tohle množství masa bych dala 1 mírně navršenou lžíci povidel. Množství záleží na chuti každého a přidat můžeš vždycky :-D Teprve povidla tomu dodají tu správnou sladkokyselou příchuť.

Hella: Helka, koľko povidel dávaš?

Aby byla omáčka černá, musí do ní přijít povidla. U nás to je štědrovečerní jídlo a jíme pouze s chlebem.

pilatka3: Děkuji, to mám radost :-) Každý si může tu omáčku dochutit podle sebe. Já přidala trošinku medu a citronové šťávy, ale nemusí být :-)

Dnes jsem ho tak dělala a ten se dá jíst, necítím tam králičinu - tu nemusím!!!Dobrý recept!!Rodinka chválila.:-K

:yes: moc pěkné:-K

casino:"Díky, v rcc jsem opravila" :-D :-D :-D

Anna Kocikova:
No, možná kdyby Jana Remkova: napsala "Díky, v rcc jsem opravila", tak by vám psaní ušetřila...;-)

To je lahoda už jen od pohledu,mňam:-p:yes::-K

casino:150g nasekaných a opečených mandli?Já v surovinách vidím 70 g:-O:-8

Jani, to je prostě velká dobrota:yes::-D krásné foto;-)

casino: asi;-)

"150g nasekaných a opečených mandlí":-?:-O
To je asi jako s tím kořením, že...;-)

:-p:yes::-)

Ivana Ch: No, víš, já dělala vlastně jedno stehno, to druhé, pro sebe jinak a tak jsem to koření tak nějak podělila :-). Na 1 stehno to stačí. ;-)

Také se u nás dělá :-p:yes:

Teda Jani to je nádhera. U nás máme králika a hlavně zvěřinu na černo mooc rádi. Dělám skoro úplně stejně, jen toho koření dávám víc, já vůbec koření jakékoliv miluju a dost kořením. Máme to tak rádi:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

krásné :yes:

Tématické fráze:
černá omáčka z králíka, načerno, kralik na černo, králík recepty, recepty králík na černo, kraliknacerno, nudličky z králíka, králík na černo recept, omacka nacerno, recept kralik, kralik recept, černá omáčka s králíkem, králík na černo knedlík foto, černa omačka vanoční z kralika, načerno s mandlemi, cerna omacka z kralia, top recepty kralik, top recepty králík na černo, recepty s kralikem, recepty na kralika nudlicky

Suroviny:
stehno králičí, cibule, mrkev, petržel, celer, švestky sušené, perník strouhaný, víno červené, rozinky, mandle, sůl, pepř, koření nové koření, pepř, jalovec, bobkový list, olej, voda

Přidat fotografie receptu