Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svačinová fazolová polévka ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 828 kJ /
2 110 kcal
Bílkoviny106,71 g
Tuky102,26 g
Vláknina135,91 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 2,92 g
Sůl6,62 g
Sacharidy124,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci nechám rozpálit lžíci sádla. Na sádlo vsypu na kostky nakrájený bok a zarestuji jej. Krok 2: Pak přisypu na kostky nakrájenou klobásu. Přidám nové koření a bobkový list a nechám 3 minuty smažit a pak přidám na drobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu. Prudce osmažím. Krok 3: Nasypu namočené, okapané a překrájené houby. Okmínuji a osolím a opět nechám krátce zarestovat. Krok 4: Pak vše zasypu hladkou moukou a nechám za neustálého míchání prosmažit. Krok 5: Cca po 3 minutách vliji do hrnce fazole i se zbytkem vody, ve které fazole přes noc bobtnaly a zaliji vývarem. Krok 6: Míchám polévku než přijde do varu a pak na mírném ohni vařím cca 1 hodinu než fazole změknou. Krok 7: Do kysané smetany nasypu lžíci mouky, rozmíchám a pak „zavrtím“ do polévky, přisypu majoránku a přivedu zpět do varu. Krok 8: Nechám ještě asi 20 minut vařit, případně dochutím solí a pepřem, vyndám bobkový list a pak podávám zdobené petrželkou.

Zveřejněno 21. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svačinová fazolová polévka ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzrr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svačinová fazolová polévka ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
svačinové polévky s klobásou, fazolová polévka, svačinová polévka, svačinové polévky, svačinová klobásová polévka

Suroviny:
fazole červené, houby sušené, cibule, mrkev, petržel, celer, kapusta, cibulka jarní, česnek, bok uzený, klobása, kmín drcený, koření nové koření mleté, bobkový list, majoránka, pepř, sádlo, sůl, smetana zakysaná, mouka hladká, vývar hovězí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu