Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené bochánky se staročeskými medovými hruškami a tvarohem

Zkoušíte rádi netradiční recepty? Máme tady pro vás jeden lahodný tip. Pečené kynuté bochánky voní po másle a rumu. Na ně po upečení navrstvíme vařené hrušky s medem a skořicí a celé to zasypeme bohatou vrstvou tvarohu.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 362 kJ /
2 954 kcal
Bílkoviny68,38 g
Tuky61,92 g
Vláknina31,95 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 625 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy494,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, uděláme důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme trochou vlažného mléka. Krok 2: Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 15-20 minut vzejít kvásek. Krok 3: Pak přimícháme rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, rum, přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Propracováváme, až se začnou dělat v těstě bubliny a přestane se lepit na vařečku. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Krok 5: Mezitím si připravíme hrušky: hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky a v kastrůlku lehce podlité vodou je dusíme doměkka. Krok 6: Měkké hrušky rozmačkáme vidličkou, přidáme med a skořici, vypneme a necháme vychladnout. Krok 7: Vykynuté těsto rozválíme asi na 1 cm silnou placku. Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka a ta klademe na plech vyložený papírem na pečení, ničím je nepotíráme. Krok 8: Necháme je ještě asi 15 minut kynout a pak je vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme je asi 12-15 minut lehce dozlatova. Krok 9: Upečené bochánky potřeme rozvařenými hruškami a posypeme strouhaným tvarohem.

TIP: Tipy, jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta

Zveřejněno 1. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené bochánky se staročeskými medovými hruškami a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kl0x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené bochánky se staročeskými medovými hruškami a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kl0x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

nádherný pohled:yes::-D určitě vyzkouším, láká mě především to, že jsou upečené v troubě;-) moje babička říkávala, že vdolek bez hruškových povidel není prostě vdolek a myslím, že měla pravdu:-p

Paráda, hned bych si čapla k ranní kávičce;-):-p Z trouby nebudou nacucané tukem, někdy zkusím:-)

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
vdolky s hruskami, bochanky s tvarohem a povidly, vdolky plněné rozvařenými jablky, nakrájíme hrušky tvaroh, recepty na pečení z z tvarohu, tvarohove bochanky v troube, bochánky z žervé bez mouky, testoviny s tvarohem a hruskami, vdolky od babičky s hruškamy, l.hruška vaření 1.3.2015

Suroviny:
mouka hladká, sůl, vejce, máslo, mléko, rum, cukr, droždí, hruška, med, skořice, tvaroh na strouhání

Přidat fotografie receptu