Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 129 kJ / 1 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,25 g |
Tuky | 1,53 g |
Vláknina | 3,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 473,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a na elektrickém citrusovém odšťavovači odšťavíme. V receptech na pomerančovou marmeládu se většinou doporučuje pomeranče "filátkovat", což je docela piplačka.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Zveřejněno 2. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Moje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 13 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Míša řezy
Neregistrovaný před 2 minutami
Szegedinský guláš
Placak před 12 minutami
Šťouchané brambory se smaženým zelím
Neregistrovaný před 35 minutami
Kuřecí čína jinak
Neregistrovaný před 1 hodinou
Piškotová bábovka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Domácí křupavé rohlíky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Dělbuchy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jablkový koláč
L.Komrska před 3 hodinami
Bramborové lokše (patenty, laty)
Neregistrovaný před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
co dělat když neztuhne marmeláda,
rakytníkový džem s pomerančem,
marmeláda z rakytníku a pomeranče,
co delat s rakytnikem,
když neztuhne džem,
rakytníková marmeláda s pomeranč,
co dělat když neztuhne džem,
když džem neztuhne,
rakytnikovo pomerancova marmelada,
džem pomeranč s rakytníkem,
rakytník marmeláda recepty,
rakytníková marmeláda s pomerančem,
rakytníkový džem recept,
marmeláda z rakytníku a pomerančů,
jakdělat marmeládu z rakytníku,
když neztuhne marmeláda,
rakytníkovpomerančový džem,
rakytníková marmeláda s pomeranči,
zpracování rakytníku,
sklizen a zpracování rakytníku
Suroviny:
šťáva pomerančová,
šťáva rakytníková,
cukr,
želírfix 2:1
Komentáře (10)