Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 286 kJ /
3 175 kcal
Bílkoviny277,10 g
Tuky104,31 g
Vláknina14,98 g
Cholesterol 634 mg
Sodík 2,41 g
Sůl5,40 g
Sacharidy119,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpálím sádlo a na něm prudce z obou stran opeču osolená, opepřená a v mouce obalená líčka (3 minuty na každou stranu). Poté je uložím na talíř do tepla. Krok 2: V kastrolu na sádle zpěním nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený bok a kořenovou zeleninu. Na to vložím opečená líčka. Krok 3: Zaliji výpekem z líček, který jsem odvařil 2 dcl vína, zbytkem vína a 1 l vývaru (hovězí, lépe zvěřinový). Krok 4: Vložím v plátýnku (nebo v čajovém vajíčku) zabalené koření a přivedu k varu. Stáhnu oheň a nechám dusit 3 hodiny. Poté opatrně líčka vyndám na teplý talíř a uložíme do tepla. Krok 5: Z omáčky vyjmu koření. Teď do vroucí omáčky rozkvedlám zakysanou smetanu s moukou a provařím cca 10 minut. Dochutím cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Nechám ještě 5 minut vařit a podávám s karlovarským nebo s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 7. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmWl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmWl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mne spis prekvapuji ty gramaze, z kila hoveziho udelat osm porci, z 300g masa vyvarit polevku pro dvanact lidi...Asi jsme u nas doma zmlsani.
Navic i tech sest lzic mouky mi na zahusteni stavy, kdyz pocitam ze cast tekutiny se vyvari, prijde mnoho.

Já nevím,ale když je dělám já vypadají úplně jinak,ale možná to je fotkou.

Licka delavam v PH nebo troube hooodne pomalu, ale tekutinu dolevam postupne.Neni to polevka.

Líčka dělám dost často - myslím ale, že když na kilo opečených líček naliješ 2 l tekutiny, vaříš je jako polévku, nedusíš. Možná za ty tři hodiny se ta tekutina odvaří, ale líčka jsou hotová a měkká za podstatně kratší dobu, max. hodinu a půl, pak jsou na kaši.

Tématické fráze:
hovězí líčka, lička v aspiku, hovězí bok recept, hovězí líčka recept, jak vypadají hovězí líčka, hovězí bok recepty, recept na hovězí líčka, jak vypadají hovězí hovězí líčka, hovezí líčka s knedlíkem, hovězí lička s knedlíky, hajný ze šlajfu, hovězí líčka jak vypadaji, hovězí na zvěřínovém koření a víně, jak se dela líčka, hovězí bok, recept na lička v aspiku, licka na prudko, líčka s knedlíkem, vánoční hovězí líčka na víně, polévka z líček

Suroviny:
líčka hovězí, bok uzený, cibule červená, mrkev, petržel, pepř celý, koření nové koření, jalovec, bobkový list, rozmarýn, tymián, víno červené, vývar hovězí, smetana zakysaná, mouka hladká, cukr krupice, šťáva citronová, sádlo, pepř

Přidat fotografie receptu