Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavla.bau

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 499 kJ /
358 kcal
Bílkoviny12,74 g
Tuky1,29 g
Vláknina30,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy68,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu na těstoviny 1/2-1 celé balení dle toho, kolik potřebujeme porcí, osolíme ji cca 1-2 lžičky. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek a vše orestujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme nakrájená rajčata, můžeme je oloupat předem a nebo ne (když spěcháme, tak je nakrájíme jen na jemno). Rajčata přidáme k cibulce a povaříme je s cibulkou. Krok 3: Pak přidáme 1-2 naběračky vody z těstovin (nebo vývaru) a dáme 1/2 kostky masoxu (když není vývar), přisolíme pokud bude třeba, přidáme pepř, trošku chilli. Krok 4: Nakonec přidáme vařené těstoviny, nakrájenou petrželku. Už nevaříme, aby neztratila chuť. Zahustíme nastrouhaným parmazánem nebo jiným sýrem parmazánového typu. Krok 5: Můžeme ještě podlít vodou z těstovin, ať je to celé lehce vláčné. Každý sám dle vlastní chuti.

Zveřejněno 15. 3. 2015

Poznámka autorky pavla.bau

Je to moje rychlá verze receptu. Foto nemám, až budu příště vařit, tak ho přidám :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynw9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynw9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Nech budú cestoviny podľa kohokoľvek, sú dobré. A to je podstatné. Pridala som 2 strúčiky cesnaku, zdalo sa mi to lepšie, ale je to na chuti každého.

pavla.bau: V odkazu je video, klidně si ho znovu pusť. Do těchto těstovin se nedává cibule, ani kudrnka a Pohlreich i Italové by každého hnali "přes tři kopce" s tím masoxem nebo vývarem. Jako vývar je zde myšlená voda ze špaget. A ani to chilli sem nepatří. Malá rajčata bych též neloupala, loupu jen ta klasická. Česnek se dává v celku, aby olej ovoněl a pak se vyndává, i když se přiznám, že já ho někdy sekám a nechávám v omáčce, dávám ho ale méně. Bazalka je skoro povinná.
Stačí? Kdybys udělala jednu malou změnu, dalo by se to akceptovat. Ty tam těch změn máš celou řadu, takže jsi vytvořila zcela jiný recept, který s tím původním má společná opravdu jen ta rajčata ;-)

Jinak děkuji, všem za kladné hodnocení mého receptu:-)

zizala: A co je tam jako tak hodně jinkak?? ano já rajčata také loupu, ale když není čas tak ne, já se snažila, tuto verzi receptu trošku zjednodušit a né tu psát román. A hlavně kopírovat recept doslovně se mi nechtělo a také jsem si ho nechtěla úplně přivlastnit, protože tak úplně nebyl z mé hlavy, byl má inspirace.

Našla jsem si ten Pohlreichův recept. To, co vaří on, je krásná italská klasika. Zaštítit se jeho jménem u tohoto receptu, který je podobný jen těmi rajčaty, je dost nepochopitelné.

http://hobby.idnes.cz/video-priprava-italske-pasty...

cathleen: Ivi, ja rozumiem, ale autorka nikde nič podobné nespomína, rozpráva len o cetsovinách. Že tam dala paradajky ešte neznamená, že sú talianskeho typu. Ja som to zjednodušila výraz, ale myslím, že každý pochopil, čo som chcela povedať. ;-)

tejaja: :-) Nepsala jsem, že jsou italské. Jen jsou italského typu. Ať se nám to líbí nebo ne, od Italů přebral svět přípravu jednoduchých rychlých omáček k těstovinám, i když si ty recepty přizpůsobuje.

Já jsem jen chtěla vysvětlit, že má casino pravdu, kudrnku by kuchař do tohoto jídla určitě nedal ;-)

tejaja: Teri, výraz "těstoviny italského typu" je významově trochu někde jinde než "italské těstoviny";-)
Už se těšim na léto - na vlastní rajčata, petržel, rukolu...to se bude vařit skoro samo :-D

Myslím, že nie každé cestoviny musia byť talianske, o týchto to autorka nikde napíše. Robievam cestoviny s paradajkami v lete dosť často, niekedy dávam bazalku, inokedy petržlen, ale nie kučeravý, ten je ozaj nevýrazný, akosi bez chuti mi pripadá. Robila som aj so šalviou,má to vždy inú príchuť, myslím, že bylinky si môže každý obmeniť podľa chuti a možností.;-)

pavla.bau: Do jídel italského typu se nedává kudrnka, ale hladkolistá petržel. Pohlreich by též kudrnku rozhodně nedal, i když v české kuchyni ji asi občas používá. Kudrnka je totiž české "specifikum", původně určená hlavně ke zdobení, protože její chuť je málo výrazná.
Do tohoto jídla by mi pasovala spíš bazalka.

casino::-)nene, to už by byl kluk kudrnatý dlouho on jí dává do hodně jídel, nemá rád jen oblohy...:-))

"Je to recept podle Z.Pohleircha, ale s troškou úprav..."
No, jak jinými slovy sama píšete, je to rcp na vyčištění lednice:-) ale z tý kudrnky by Zdendovi P. patrně vyrašily nové vlasy! Nejspíš přímo kudrnaté...:-D

Tématické fráze:
těstoviny s rajčaty, recepty s rajčaty, recept těstoviny s rajčaty, těstiviny s rajčaty, recept na těstoviny s rajčaty, těstoviny z rajčaty, testovinny a rajčata, testiviny se sušenými rajčaty, testovinysrajcaty, rajcata na těstoviny, těstoviny recepty, těstoviny s s rajčaty, buřty s těstovinami a rajčaty, těstoviny podle pohlreicha, recepty těstoviny s rajcaty, idnes.cz, idnes.cz, zapečené těstoviny s rajčaty, +těstoviny s rajčaty, rajčata na tšstoviny

Suroviny:
těstoviny, olej, rajče, česnek, parmazán, petrželka, cibule, sůl, pepř, masox, chilli

Přidat fotografie receptu