Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkovo-špenátové kari po indicku

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 183 kJ /
1 000 kcal
Bílkoviny40,49 g
Tuky36,82 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy108,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme všechno koření a asi minutu společně restujeme. Poté přisypeme propláchnutou čočku, přidáme pasírovaná rajčata a zalijeme takovým množstvím vody, aby sahala těsně nad čočku. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme 10 minut. Krok 2: Poté přidáme listový špenát a dále vaříme 5-10 minut, až než je čočka měkká. Podle potřeby doléváme vodu tak, aby se čočka dobře uvařila, ale výsledná omáčka zůstala hustá. Hotové kari podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem.

Zveřejněno 25. 3. 2015

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkovo-špenátové kari po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2EM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkovo-špenátové kari po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2EM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Zdena Hůlová: Změkne dříve, to ano, ale Indové vše vaří delší dobu a připravují skutečně jídla kašovité konzistence.

Johanka128: Koření opravdu nahradit nelze, ani zaměnit, potom by to chutnalo asi jako svíčková bez celeru a mrkve nebo rajská bez rajčat. Jedině snad garam masala nahradit mletým koriandrem, mletým římským kmínem, bobkovým listem a pepřem. Ale tím se výčet koření spíš znásobil.

To vypada super. Cocku muzu a po indicku jeste vic....:yes::-p

Zdena Hůlová 26. 3. 2015 16:24
Podle mých zkušeností změkne červená/oranžová/žlutá čočka mnohem dříve, než se v receptu uvádí.Koriandr ale nemá chybu - zejména ten čerstvý.

Johanka128:Bez uvedeného koření to nebude mít chuť indického curry;-)

To vypadá moc dobře. Pokud nemám římský kmín, můžu ho nahradit normálním? A garam masala něčím jiným nebo prostě vynechat? Tohle koření moc nepoužívám, ale recept mě láká...

Tématické fráze:
špenát po indicku, kuře se špenátem po indicku, špenátové kari, tncz nova špenatove halušky, cocka se soenatem po indicku, cocka se spenatem po indicku, recept indické čočkové, čočkovo zeleninove kari, mražený špenát po indicku, kvetakove kari po indicku, svíčková po indicku, špenát masala kari, čockovo cizrnové kari, spenatove kari recept, smetanova čočka po indicku, cocka s ryzi a koriandrem, čočková polévka po indicku, zdena hůlová, pasírovaný spenát, dál z červené čočky s čerstvým koriandrem

Suroviny:
čočka červená, špenát listový mražený, pasírované rajčata, cibule, olej, koření garam masala, římský kmín mletý, kurkuma, zázvor mletý, chilli, sůl, voda

Přidat fotografie receptu