Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový pohár s marcipánovým krémem

Tento pohár je naplněn neobvyklým vynikajícím marcipánovým krémem zjemněným šlehačkou. V kombinaci s jahodami tvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Dopřejte si neobvyklý chuťový zážitek!

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 353 kJ /
1 996 kcal
Bílkoviny31,50 g
Tuky104,65 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy222,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Očištěné jahody rozmixujeme společně s cukrem a citronovou šťávou a rozdělíme na dvě části. Menší množství uložíme do lednice k pozdějšímu použití. Krok 2: Želatinu namočíme do studené vody. Z většího množství rozmixovaných jahod trochu ubereme a tuto trochu jahod zahřejeme. Do horkých jahod zamícháme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Přidáme do ní 2 lžíce studených rozmixovaných jahod a promícháme. Za stálého míchání přilijeme jahody se želatinou do studených rozmixovaných jahod. Jahody rozdělíme na dna 8 pohárů a dáme do lednice. Krok 3: Marcipánový krém: Vanilkový lusk rozpůlíme a seškrábneme semínka. Marcipán nakrájíme na kousky. Mléko, cukr, marcipán a vanilkový lusk se semínky zahřejeme. Za stálého míchání vaříme, dokud se marcipán nerozpustí. Krok 4: Želatinu namočíme do studené vody. Za stálého míchání přidáme do horkého mléka s marcipánem nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Směs necháme vychladnout. Po vychladnutí odstraníme vanilkový lusk. Krok 5: Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji zamícháme do vychladlé marcipánové směsi. Marcipánový krém rozdělíme do pohárů a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny. Krok 6: Před podáváním povrch pohárů polijeme zbytkem rozmixovaných jahod a dozdobíme čerstvými pokrájenými jahodami.

TIP: Růžičky z jahod - rady a tipy na jedlé ozdoby

Zveřejněno 13. 4. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový pohár s marcipánovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K248

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový pohár s marcipánovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K248

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

senky: :-K Díky

Luxusní :yes::yes::-*

mysulka, Anna Kocikova: Díky za pochvalu :-K

Miquel:Ty vážně nikdy nezklameš:-*Nádhera:-K:yes:

:-p:yes: krásné :yes:

Merylas: Děkuji :-K

Jedním slovem: Nádhera:yes:+ 12

Díky všem za hezké komentáře :-K

:yes::yes:

myslím, že to komentář ani nepotřebuje:-O:-p:-K:yes::yes:

:-O jako vždy, nádhera!!!:yes:

Luxusní - asi bych ale ujídala za pochodu:-D:yes:

Jakou já na ten pohár dostala chuť:-8 Jsou moc krásné:yes:

To je zase krásy na světě :-*:-p:yes:

Jen jsem koukla na foto a okamžitě mně bylo jasné, že je tvoje :-D Moc hezký recept i foto:yes::yes:+

Tématické fráze:
jahodovy pohar, poháry z jahod, jahody recepty, jahodové recepty, recepty na jahodové poháry, jahodový pohár s mascarpone, zelatina do rozmixovanych jahod, pohar z jahod, jahodovy pohar s jahodama, recepty s jahodami, recepty poháry, želatina z rozmixovaných jahody, jahodový pohár se šlehačkou, jahodový pohár s krémem, receptyna deserty, mascarpone recepty, zakysaná smetana dezert, jahody rozmixované, receptyna poháry z jahod, marcipán a želatina

Suroviny:
jahody, šťáva citronová, cukr moučkový, želatina, mléko, marcipán, cukr moučkový, lusk vanilkový, želatina, smetana ke šlehání, jahody

Přidat fotografie receptu