Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pappardelle s mořskou treskou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lenty

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 929 kJ /
2 134 kcal
Bílkoviny121,49 g
Tuky74,75 g
Vláknina18,45 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy234,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny s rybou jsou velmi rychlým a chutným jídlem pro celou rodinu, tak pojďme na to...

Brokolici a květák rozdělíme na růžičky velikosti sousta a vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě, poté zchladíme ve studené vodě a necháme stranou. Krok 2: Rybí filet z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme rybu cca 5 minut po obou stranách (dozlatova). Krok 4: Mezitím uvaříme vaječné!!!! těstoviny v osolené vodě. Opečenou rybu přendáme na talíř a roztrháme opět na velikosti sousta. Krok 5: Ve výpečku z ryby (pokud je ho málo, přidáme lžíci másla) osmahneme koření chop suey (nebo kari - nebo pro menší děti lze úplně vynechat), přidáme lžíci mouky a vytvoříme tekutější jíšku. Krok 6: Poté přilijeme smetanu, abychom vytvořili hustější omáčku (většinou postačí půlka krabičky smetany). Ochutíme trochou citronové šťávy, popřípadě dosolíme. Krok 7: Ve finále smícháme scezené těstoviny s omáčkou, zeleninou a rybou a můžeme podávat.

Zveřejněno 25. 4. 2015

Poznámka autorky lenty

- množství ingrediencí je pouze orientační, obecně platí hrnec těstovin, miska zeleniny a miska ryby

- pro domácí těstoviny používám na tuhle porci cca 300 g hladké mouky, 3 vejce a trochu olivového oleje.

- mořskou tresku lze nahradit jakoukoliv jinou rybou, která se při smažení nerozpadne (losos, štika...)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pappardelle s mořskou treskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzP8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pappardelle s mořskou treskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzP8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ryby máme rádi, ale s těstovinou jsem ještě nikdy nedělala, zajímavé;-):-p:yes:

Výbornou tresku prodává penny,musí být v modro oranžovém sáčku s nápisem Granmare. Ty jsou skvěle a nezbyde z nich po úpravě jen hromádka rybích ostatků.

Opsala jsem pouze nazev z baleni ryb, jez jsem koupila, tak snad tim nikoho nepohorsuji. Spis bych chtela upozornit, ze je vhodne koupit ryby balene ihned po vylovu v mori, vetsina filet z tresky co se prodava mrazenych vam totiz udela pekne blaticko.

prosciuto 25. 4. 2015 17:34
Malé upresnenie:
Podla Vás existuje aj iná treska nez morská?

Tématické fráze:
treska s testovinami, treska recept, těstoviny s rybou, treska těstoviny, těstoviny s treskou, mořská treska s těstovinou, recept na pappardelle, pappardelle recept, pappardelle recepty, recepty mořská treska, treska na vode recept, co s mraženou treskou, ryby třesku se smetanou, mořska treska, domácí těstoviny s rybou, ryba s těstovinami, mořská treska na vodě, recepty z treskou, recepty s treskou, recepty kari s treskou

Suroviny:
pappardelle, treska, brokolice, květák, máslo, smetana, mouka, koření, citron, sůl, pepř, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu