Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďábelské tousty

Tento recept kombinuje šťavnaté maso se zeleninou a výrazným kořením, čímž vytváří směs plnou bohaté chuti a vůně. Ideální pro rychlé večeře nebo pohoštění, zavařená masová směs je skvělým způsobem, jak mít vždy po ruce něco extra.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 064 kJ /
3 122 kcal
Bílkoviny41,20 g
Tuky208,36 g
Vláknina98,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy242,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, papriky zbavíme semínek, nahrubo pokrájíme a vše i s masem umeleme na masovém strojku. Krok 2: Do umleté směsi přidáme koření a olej, nakonec přes sítko přesijeme konzervační přípravek Deko, abychom z něj odstranili semínka. Krok 3: Vložíme do hrnce a asi hodinu vaříme, až se odpaří všechna voda. Krok 4: Horké plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

TIP: Nejčastější chyby při zavařování - rady a tipy

Zveřejněno 24. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qqr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

...díky za vyzkoušení, dělám to pořád, ale úplně jsem zapoměla, že tento receptík jsem sem dala...už je to pár let...:-)

tak jsem letos opět udělala a výborné. nedávám jenom na topinky, ale třeba i na bramborák.:-D:-D přidávám bod

seknicek@seznam.czje to moc dobré dělám ji každy rok .vyborně se hodí do škvarkové pomazánky.

je to moc dobré dělám ji každy rok .vyborně se hodí do škvarkové pomazánky.

lemet, DEKO máš tady - http://www.drogeriemartina.cz/ostatni/potraviny/os... - pepř mletý a normální klasická vepřovka - jo, ve vlastní šťávě...až to bude aktuální tak to vyzkoušej a věřím, že nebudeš zklamaná...;-)

Můžu se zeptat, kde seženu to DEKO a co to vlastně je? A ta vepřová konzerva má být ve vlastní šťávě? Ten pepř má být celý nebo mletý? Asi to udělám, ale jen z poloviční dávky.

Jani, ty suroviny do těch ďábelských toustů jenom krájíš?:-O Jak se ti to potom maže na topinky? Já mám z toho vlastně po udělání takovou hodně pikantní, hodně jemnou "paštiku". Tady na té fotečce - mimochodem krásné - jsou vidět hodně velké kousky použitých ingrediencí.

Hani, když to spočítáš dohromady, tak to je víc než 4 kg surovin. My máme rádi ostřejší tousty, ale ono si to každý asi přichutí podle sebe. Za vyzkoušení to ale opravdu stojí.:-)

Tohle určitě vyzkouším, až bude ssezona, ale není to moc pálivý s těma feferonkama:-?:-):-)

Mám stejný recept a je moc dobré. Jen jak píšeš, teď to není aktuální kvůli cenám paprik a rajčat, ale rozhodně doporučuji!:yes:

Tématické fráze:
tousty recepty, dabelske toasty, domácí tousty, cuketové tousty, tousty na topinky, zeleninové tousty na topinky, recept na tousty, tousty recept, tousty z cukety, zeleninové tousty, masové tousty, recept na domácí tousty, domaci tousty na topinky, směs na ďábelské tousty, tousty, ďábelské tousty recept na topinky, domácí tousty recepty, ďábelské toasty recept, toasty recept, masove tousty sterilovane

Suroviny:
paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, deko, pepř mletý, feferonka, konzerva vepřová, luncheon meat konzerva, olej

Přidat fotografie receptu