Postup přípravy
Každou zeleninu zvlášť povaříme do poloměkka a zchladíme ledovou vodou. Krok 2: Po dobu vaření zeleniny si připravíme vodu, kterou smíchame s cukrem a octem-musí to být opravdu silné, aby zelenina do sebe natáhla chuť. Krok 3: Na žlutý květák přidáme do zálivky kurkumu nebo kari. Krok 4: K mrkvi přidat třeba badyán nebo fenykl. Krok 5: Zeleninu si rozdělíme do nádob, zalijeme připravenou zálivkou a necháme prvně vychladnout na pokojovou teplotu. Poté dáme do lednice, nejlépe do druhého dne. Krok 6: Prach z červené řepy:
Řepu uvaříme do měkka a rozmixujeme, přidáme sůl, cukr, pepř, balsamico a scedíme. Šťávu většinou spotřebuji do jiných předkrmů (udělám z ní želé). Řepu rozprostřeme na pečicí papír na plech a dáme sušit do trouby cca na 110 stupňů, dokud nebude tvrdá. Poté opět rozmixujeme a případně dáme ještě sušit a opakujeme, dokud nemáme prach. Krok 7: SERVIS:
V malé misce si smícháme olivový olej a balsamico - následně v tom namočíme zvlášt každý list salátu. Krok 8: Na talíř dáme zhruba 6-7 kuliček mozzarelly, marinovanou zeleninu, a ozdobíme lístky salátu. Celé to jemně posypeme prachem z červené řepy a pokapeme olivovým olejem.
Zveřejněno 5. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký salátek s mozzarellou, marinovanou zeleninou a prachem z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0mly
Moje poznámka
Lehký salátek s mozzarellou, marinovanou zeleninou a prachem z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0mly
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak sušit červenou řepu,
jak usušit červenou řepu,
lístky červené řepy,
salát z červené řepy s mozarelou,
červený štovík,
mozzarella se zeleninou,
salát z červené řepy s mozzarelou,
smuti recepty,
recept z červené řepy s mozarelou,
červenou jak sušit,
zeleninové saláty listy z červené řepy,
salat s cervene repy s mozzarelou,
salátky z červené řepy,
salátek z červené čočky se zeleninou,
salát s červené řepy a mozzarelou,
červená řepa v sušičce,
zeleninový salát s listy červené řepy,
červený štovík recept,
zeleninove smuti recepty,
recept na smuti z cervene řepy
Suroviny:
sýr mini mozzarella,
květák,
mrkev,
cibule červená,
ředkvičky,
olej olivový,
balsamico,
sůl,
pepř,
cukr,
fenykl,
ocet,
voda,
šťovík,
řepa červená
Komentáře (2)