Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky s tuřínem a brambory

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 108 kJ /
743 kcal
Bílkoviny63,06 g
Tuky30,10 g
Vláknina12,27 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 214 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy48,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Palce z panenky nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme na horkém oleji. Pak je vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, stále mícháme, mouku restujeme a pak zalijeme malým množstvím studené vody, mícháme až nám šťáva zavaří. Krok 2: Pak přidáme maso a necháme na mírně vařit až do té doby, kdy je maso měkké. Netrvá to dlouho. Hustotu šťávy si určíme sami, buď přilijeme trochu vody nebo naopak ji necháme odpařit. Pokud použijeme kýtu, tak podle kvality masa bych naklepala paličkou a dále se postupuje stejně, jen se déle připravuje. Krok 3: Brambory nakrájíme na větší kostky, tuřín na trochu menší, vše osolíme, smícháme a vaříme na páře. Buď v parním hrnci, nebo na nějaké napařovací podložce, stačí i vějíř na napařování knedlíků. Na talíři dozdobíme bylinkami. Pro dietní stravování si každý přizpůsobí gramáže podle sebe, místo vepřového se může použít i kuřecí maso. A uznávám, že panenka a palce z ní jsou nejlepší v minutkové úpravě, ale tentokrát jsem palce použila takto, měla jsem jich hodně.

Zveřejněno 6. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky s tuřínem a brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2pq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky s tuřínem a brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2pq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

hosta: Díky:-K Člověk se pořád učí a přitom jsme kdysi tuřín pěstovali na zahrádce, ale pouze ke krmným účelům. A v naší výživě je to takový kruh, co jsme pozkoušeli různou zeleninu, tak se vracíme k zelenině, kterou pěstovaly naše babičky.

Moc pěkné, lákavá fotka:yes: - taky jsem tuřín "objevila" až letos

chocolate::-DPočkej....až si to tady přečte!:-D

Merylas:Milena je kvakova kralovna:-D.

chocolate: jj, Mína mě "naočkovala" taky, protože tuřín vychválila až do nebe:-))

Merylas:Verim, uz jsem se divala i u vybusne a musim vyzkouset.
Tva uprava s panenkou je velmi lakava.Jednoduche a ciste chute.

zizala: Děkuji:-K

chocolate:Tobě taky děkuji, tuřín jsem teď začala kupovat častěji, docela nám zachutnal, připomíná chutí a vůní kedlubny. Myslím, že nebudeš zklamaná. Připravuji ho většinou jen v takové základní úpravě a moc nekořením. :-K

Moc pekne:yes:, koukam, ze turin je ted hit.Musim konecne koupit a vyzkouset.

:-p:yes: Krásná úprava jídla :yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové maso s tuřínem, varime s turinem, veprove medailonky zapecene s brambory, jak se připravuje tuřín, maso s tuřínem, tuřín s brambory, tuřín recepty, recept brabory maso recepty, kuřecí s tuřínem, varit s pannky, uprava veprové pannky páře, brabory s tuřínem, vepřové maso z tuřínem, vepřové maso z tuřínem, vepřové kostky s tuřínem, recepty jak pripravit turin, turin recepty na úpravu, recepty s turinem a veprovym, turin a jeho uprava v kuchyni, tuřín v páře

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř drcený, tuřín, brambory, olej řepkový, mouka hladká, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu