Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová řezanka

Vepřové maso pokrájené na nudličky naložené do pikantní marinády se na talíři jen rozpadá. Spousta dobře okořeněné zeleniny dodá pokrmu nejen výživovou hodnotu, ale zláká nás i svým vzhledem.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby odležení

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 245 kJ /
298 kcal
Bílkoviny12,56 g
Tuky1,67 g
Vláknina17,16 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,23 g
Sacharidy54,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky. Krok 2: V míse rozmícháme sójovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme. Krok 3: Dáme proležet do chladu nejlépe přes noc. Krok 4: Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme na šestinky nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do světle zlaté barvy. Krok 5: Pak ihned přidáme naložené maso o restujeme dokud se ze všech stran nezatáhne. Krok 6: Pak přidáme nakrájené na čtvrtky žampiony, na širší kolečka pórek, na špalíčky (asi 3 cm) zelenou cibulku, na proužky papriku, brokolici a 1 stroužek česneku na plátky. Krok 7: Vše zasmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme aby nebyla mouka syrová a podlijeme horkým vývarem nebo vodou. Krok 8: Provaříme, dle potřeby dochutíme solí, worcestrem. Podáváme s vařenými brambory, nebo opečenými česnekovými bramborami.

Zveřejněno 24. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Do nakládaného masa lze přidat i malou štamprdličku tvrdého alkoholu - koňak, vodka...(maso pak krásně zkřehne - dělám tak v létě na grilování a maso je vždy fajn a nehrozí, že by bylo jak podešev), ale není nutné jít hned kupovat celou lahev, bez něj to je taky dobré, ale s ním...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová řezanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r00L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová řezanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r00L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

krásný a sympatický receptík;-):-p:-):yes::yes::yes::-K

U nás je zelenina neustále "skladem" v lednici, ale lahvinka se vždy nějako "vypaří";-) Asi jsou špatné uzávěry, nebo už nevím :-O:-p Ale už to voní, bude to dobré i bez "toho-onoho":-D

janko,mirca75 píše, že "lze" přidat štamprličku, určitě za každou cenu být nemusí. Ze mne se taky stane asi alkoholik:-D skoro do všeho jde trochu vína a co s tím zbytkem, že?:-)):-D:-)):-D

Janka:-)ten alkohol opravdu,ale opravdu není nutný:-D:-D.Jen je občas příjemné ho trošičku ochutnat-co kdy se náhodou začal kazit?;-):-8:-D

už jsem vytiskla a dnes udělám k obědu, jediný problém je ta láhev:-((:-? Nevím, kdo pro ní zaskočí do krámu:-O:-p

Jani R.:-)Když dávám lomítko tak to znamená výběr;-),já dělala z krkovice,ale záleží co kdo rád.:-*A jaká pak já jsem konkurentka:-D,na to jsou tu jiní;-)Dělala jsem dnes k obědu a tak jsem vám taky nabídla i když to jde bohužel jen vizuálně:-(

no, tak já kotletu!:-p

Já myslím, že si můžeš vybrat. Já bych asi volila kýtu:-p;-)

Mico75 je myšleno krkovice, kotleta i kýta? Nebo od každého jeden plátek? Koukám, že nezahálíš, Kriste pane, asi bych ani neměla jít spát, co? Drahá konkurentko?:-D:-)):-D Hezký večer, jinak;-)

Tématické fráze:
řezanka z vepřového masa, rezanka, řezanka recept, recept pikantní řezanka recept, recept na rezanku, řezanka z kýty, řezanka z vepřového, recepty rezanka, recept řezanka, řezanka z vepřové kýty, recept na veprovou rezanku, řezanka z kuřecího masa, rezanky, pikantní řezanka, řezanka recepty, vepřová kýta řezanka, kuřecí řezanka, pikantní vepřová řezanka, recepty na řezanku, vepřová krkovice recepty

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř mletý, omáčka sojová, omáčka worcesterová, omáčka rybí, koření čína, protlak rajčatový, bílek, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, brokolice, pórek, žampióny, cibulka jarní, mouka hladká, vývar masový

Přidat fotografie receptu