Rychlá rajská omáčka
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte si parádní rajskou z kvalitního protlaku. Servírujte s knedlíkem nebo těstovinami.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 516 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,86 g |
Tuky | 39,17 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 52,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a cibuli na něm osmažíme.
Krok 3: K cibuli přidáme 3 lžíce hladké mouky a na mírném ohni vytvoříme jíšku.
Krok 4: Přidáme lžíci cukru a rajčatový protlak a společně orestujeme.
Krok 5: K rajčatovému základu přisypeme hřebíček, bobkový list a nové koření a necháme rozvonět.
Krok 6: Za stálého míchání zalijeme zeleninovým či masovým vývarem nebo jen vodou. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme alespoň 20 minut. Ke konci vaření omáčku osolíme, přidáme trochu šťávy z citronu a případně dosladíme.
Krok 7: Poté omáčku přecedíme, abychom odstranili kousky koření a můžeme podávat k knedlíkem či těstovinami.
Zveřejněno 25. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOOj
Moje poznámka
Rychlá rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOOj
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 37 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 16 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 37 minutami
Plněné ořechy
Handour před 47 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka z protlaku,
rajská omáčka,
jak se vaří rajská omáčka,
rajská omáčka protlaku,
recept na rajskou omacku,
rajska,
rajská omáčka recept,
recept rajska omacka,
dobrá rajská omáčka,
rajská omáčka pro děti,
rajská z protlaku,
recept na rajskou,
recept rajska,
jak uvarit rajskou omacku,
rajská máčka,
rajská omáčka se sekanou,
recepty rajská omacka,
recept na dobrou rajskou omáčku,
rajská omáčka z rajského protlaku,
jak se vaří rajská omáčka z protlaku
Suroviny:
olej,
cibule,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
koření hřebíček,
bobkový list,
koření nové koření,
cukr,
citron,
vývar masový,
sůl
Komentáře (10)