Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá rajská omáčka

S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte si parádní rajskou z kvalitního protlaku. Servírujte s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,5 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 516 kJ /
601 kcal
Bílkoviny8,86 g
Tuky39,17 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy52,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a cibuli na něm osmažíme. Krok 3: K cibuli přidáme 3 lžíce hladké mouky a na mírném ohni vytvoříme jíšku. Krok 4: Přidáme lžíci cukru a rajčatový protlak a společně orestujeme. Krok 5: K rajčatovému základu přisypeme hřebíček, bobkový list a nové koření a necháme rozvonět. Krok 6: Za stálého míchání zalijeme zeleninovým či masovým vývarem nebo jen vodou. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme alespoň 20 minut. Ke konci vaření omáčku osolíme, přidáme trochu šťávy z citronu a případně dosladíme. Krok 7: Poté omáčku přecedíme, abychom odstranili kousky koření a můžeme podávat k knedlíkem či těstovinami.

TIP: Jak vyrobit domácí rajčatový protlak?

Zveřejněno 25. 3. 2009

Poznámka autorky anete

Podávám různě podle chuti, někdy s knedlíkem a hovězím masem, jindy s těstovinami a sekanou a někdy jen tak bez masa. Děti to zbožňují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá rajská omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOOj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá rajská omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOOj

Komentáře (10)

Dobré je zahustit omáčku strouhaným perníkem.

Opravdu rychlovka, obrala jsem do ní maso z uvařených kuřecích křídel.

Dnes jsem uklohnil a jela mi z kolínkama. Mňam! Ale ve finále po zcezení jsem ji ještě znovu dohnal do varu a nasypal do ní hotovou světlou jíšku, jinak bych měl spíš rajskou polévku.

Dělala jsem dnes k obědu s kolínky a pochutnali jsme si...:yes:

Nejprve udělám cibulovou jíšku (na sádle),zaleji vodou, koření dám do vajíčka, aby se omáčka nemusela cedit.

kathyxkathy 2. 7. 2013 11:31
Výborná, rychlá, místo vodou zalitá vývarem z hovězího masa. :-p

Skvělá, já ještě zjemnila smetanou..

Dělám podobně už několik let a rodince chutná;-)je to opravdu rychlovka:yes:někdy jsou k ní knedlíky jindy kolínka a z mletého masa k tomu dělám malé šištičky nebo placičky;-)

Opravdu rychlá a dobrá, vonící po přidaném koření.
Jsem zvyklá dělat rajskou jinak, ale na této jsme si také pochutnali:yes:

já ji delám taky tak akorát pridám ješte kostku masoxu je lepší chut:yes:

Tématické fráze:
rajská omáčka z protlaku, rajská omáčka, jak se vaří rajská omáčka, rajská omáčka protlaku, recept na rajskou omacku, rajska, rajská omáčka recept, recept rajska omacka, dobrá rajská omáčka, rajská omáčka pro děti, rajská z protlaku, recept na rajskou, recept rajska, jak uvarit rajskou omacku, rajská máčka, rajská omáčka se sekanou, recepty rajská omacka, recept na dobrou rajskou omáčku, rajská omáčka z rajského protlaku, jak se vaří rajská omáčka z protlaku

Suroviny:
olej, cibule, mouka hladká, protlak rajčatový, koření hřebíček, bobkový list, koření nové koření, cukr, citron, vývar masový, sůl

Přidat fotografie receptu