Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Fejkinc

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: PANNA COTTA:
Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. Krok 2: 1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60°C přidáme želatinu a pořádně promícháme, nalijeme do formiček a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 3: JAHODOVO-MEDOVÝ TATARÁČEK:
Čerstvé jahody očistíme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme lžičku medu a citronovou šťávu, dáme do chladu. Krok 4: MANGOVÝ A JAHODOVÝ COULIS:
Mango očistíme, nakrájíme na větší kousky, podlijeme vodou a dáme vařit, přidáme cukr a citronovou štavu, až bude měkké rozmixujeme, přecedíme, necháme vychladnout a nejlépe dáme do dávkovacích lahviček. Krok 5: Mražené jahody podlijeme vodou, přidáme cukr a citronovou štavu a pokračujeme stejně jako u manga (coulis můžete udělat i z jiného ovoce). Krok 6: PRACH Z POMERANČŮ:
Vymačkáme šťávu z pomerančů (tu můžeme vypít) a kůru nakrájíme na větší kousky, uvaříme ve třech vodách po 5 minutách (5 minut vařit, scedit a dát vařit zase na 5 minut a takhle 3 x) rozprostřeme na pečící papír a dáme sušit na 110°C, poté rozmixujeme do prachu. Krok 7: Na ozdobu uděláme karamel (rozpustit cukr do hněda, pozor ať není tmavě hnědý, byl by pak hořký) a na pečící papír lžičkou uděláme mřížky apod. prostě podle vlastní fantazie. Mátou můžeme také dozdobit celý talíř.

Zveřejněno 11. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPJY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPJY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
coulis, křenová panna cotta, panna cotta matova, mangove coulis, mražené mango

Suroviny:
smetana, lusk vanilkový, cukr krystal, želatina, jahody čerstvé, med, citron, mango, jahody mražené, pomeranče, máta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu