Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ukrajinský piroh z veky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 499 kJ /
5 616 kcal
Bílkoviny230,78 g
Tuky501,60 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 2,51 g
Sodík 12,69 g
Sůl30,75 g
Sacharidy43,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salám (šunku) nařežeme na kolečka, rajčata nakrájíme na tenké plátky, tvrdý sýr nastrouháme na okurkovém struhadle, odřežeme jeden okraj každého plátku veky z jedné strany, plátky chleba namažeme máslem. Krok 2: Zálivka:
v misce rozšlehejte vejce s mlékem, osolte a opepřete. Můžete přidat i některé z vašich oblíbených koření. Krok 3: Zapékací misku o průměru 26 cm řádně vytřete máslem a vložte plátky veky seříznutým krajem ke středu tak, aby vytvořily hvězdici. Plátků bude potřeba tak 12 – 15, podle jejich tloušťky. Uprostřed se vytvoří komínek, který vyplníme špalíčky ze zbytků nedostrouhaného sýra. Krok 4: Plátky veky proložíme kolečky salámu a rajčat. Celé shora přelijeme a zalijeme nálevem z mléka, vajec a koření, do středu vzniklé hvězdice a na vrchol nasypeme strouhaný sýr (i mezi plátky) a necháme v troubě vyhřáté na 170°C asi 30 minut zapéct do vytvoření mírné krusty na povrchu. Krok 5: Po vytažení z trouby posypeme zelenými bylinkami a teplé podáváme. Krájíme jako dort.

Zveřejněno 22. 5. 2015

Poznámka autora honzam

Pprotože jsem to dělal poprvé, použil jsem Gothajský salám pro případ, že se nepovede a šunky by bylo na zkažení škoda. Musím říct ale, že i ten salám chutnal dobře, má totiž silné chuťové aroma.

Příště však musím nakrájet více plátků, aby piroh byl homogennější a plátky blíž u sebe, sbírám zkušenosti s mojí zapékací mísou a s její velikostí.

http://vikka.com.ua/item/pirog-iz-batona-retsept

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinský piroh z veky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wl0w

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinský piroh z veky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wl0w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

honzam: ;-)

tejaja: vždyť tam píšu, že se používá šunka, ale proto že jsem to dělal poprvé a bylo mi líto případně šunku zkazit, použil jsem to, co bylo doma v lednici. A nezklamal jsem se.:-))

tejaja:
Пирог из батона
vikka.com.ua/item/pirog-iz-batona-retsept

maiva: Ivka, sú, ukrajinský piroh nie je ako naše alebo poľské pirohy, ale takáto náplň a cesto, to nie. ;-)

Velmi zvláštní pirohy zapékané, s tím jsem se doposud nesetkala.
Tohle jistě nejsou pirohy ;-).
cs.wikipedia.org/wiki/Pirohy

Ukrajinský piroh sa robí z rôzneho cesta: kysnutého, krehkého i lístkového, ale z veky...to som ešte nepočula. Náplne sú tiež rôzne, slané alebo sladké. Robia sa z húb, rýb,mäsa, tvarohu, kyslej kapusty aj hlávkovej, zemiakov aj ovocia, ale určite nie salámu a anglickej slaniny, tú tam ani nemajú. ;-)

Tématické fráze:
ukrajinské pirohy, ukrajinské recepty, veka krájená recept, ruské pirožky wikipedie, ukrajinske sladke recepty, ukrajinsky piroh, recept s krajenou veku, krájená veka recepty, ukrajinský top recepty, ukrajinské pirohy recept, recepty z veky, toustový chléb pirohy recept, ukrajinsky chleba, krájená veka recept, pirožky ukrajinská, ukrajinské pirohy se zelím, ukrajinske sladke rohlíky, domaci ukrajinsky chléb, recept na original ruské piroskyac, original ruské na pirohy

Suroviny:
veka, šunka, slanina anglická, rajče, máslo, sýr strouhaný, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, petrželka, cibulka jarní, kopr

Přidat fotografie receptu