Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestová mimóza

Vařený chřest je jednoduché a zdravé jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a lehkostí. Mladý chřest je uvařený do křehkosti a podávaný s restovanými vařenými vejci, což vytváří harmonické spojení chutí. Tento pokrm je ideální na lehkou snídani, svačinu nebo jako předkrm.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 012 kJ /
720 kcal
Bílkoviny35,00 g
Tuky63,04 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 398 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy3,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špargľu ošúpeme a varíme v osolenej vriacej vode asi 10 minút. Krok 2: Maslo rozohrejeme, vložíme nasekané vajcia, jemne osolíme, ochutíme štipkou muškátového orieška a opekáme ich za občasného opatrného prevracania asi 3 min. Krok 3: Teplú špagľu rozložíme na taniere (6 ks na porciu) a a prelejeme vajíčkami. Posypeme sekanou vňaťou a podávame.

TIP: Jak vařit chřest

Zveřejněno 29. 5. 2015

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Čo je navarené? .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestová mimóza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPyp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestová mimóza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPyp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes::-p

Laďka, ja prisahám, že si z Pavly nerobím prču. :-)) :-))

Chřest miluju a tohle vypadá super. :-p:-p:yes::yes:

mimosko, teda, Pavli, hele, je tu z tebe recept :-D:-D:-D:-D:-D
Jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
chřest recepty, vajíčka mimosa recepty, chřestové recepty, mimóza jídlo, vajíčka mimosa

Suroviny:
chřest bíly, vejce, máslo, ořech muškátový, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu