Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou

Z voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento recept určitě vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby macerace

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby macerace)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie555 kJ /
133 kcal
Bílkoviny13,90 g
Tuky3,72 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy7,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abyste se zbavili případné nečistoty či hmyzu, ale aby květ nepřišel o většinu svého pylu. Pak umístěte do hrnce, zalijte oběma šlehačkami a mlékem, přiklopte a nechte v lednici odpočívat minimálně přes noc. Krok 2: Poté přes plátýnko nebo jemné sítko opatrně přeceďte. V malém množství směsi rozmíchejte želatinu, zbytek směsi zahřejte ve vodní lázni, přidejte vanilku, oslaďte dle chuti a opatrně vmíchejte želatinu. Přiveďte k varu a vařte asi minutu. Krok 3: Odstavte, nalijte do formiček vymazaných troškou oleje (silikonové vymazávat nemusíte) a nechte v chladu lednice odpočinout minimálně čtyři hodiny. Krok 4: Rebarboru oloupejte od svrchní slupky a nakrájejte na špalíčky. Dejte do hrnce společně s uvedeným množstvím švestek, použít můžete i sladký sirup, ve kterém jsou kompotovány. Krátce povařte, dokud rebarbora nezměkne. Poté rozmixujte na hladké pyré. Ochuťte špetkou skořice, případně ještě dle chuti přidejte cukru nebo libovolný sirup. Nechte vychladit. Krok 5: Vyklopené bábovičky polijte ovocnou omáčkou. Podávejte vychlazené.

TIP: Jak připravit panna cottu

Zveřejněno 2. 6. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Množství je na asi 6 malých báboviček panna cotty.

Tento a všechny mé další recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2E9P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2E9P

Komentáře (10)

Žížalko, moc díky za zprávu, jsem ráda že chutnalo a na tu fotku se těším příště ;-)

Tak jsem taky vyzkoušela. Fotku bohužel nemám, špatně se mi to vyklopilo, zapomněla jsem si doma silikonové formičky :-8
Chuť i samotné panna cotty byla skutečně delikátní :-p:yes::yes:. Podávala jsem pouze s jahodami rozmačkanými s cukrem a musím říct, že ta čistá jahodová chuť k bezinkám pasovala taky výborně a v tom horku, jaké panovalo o víkendu, to bylo skvělé osvěžení.
Zřejmě jsem nedělala naposledy ;-) takže fotka možná časem bude :-8

casino: To je pravda, sama o sobě v té vůni bezu mnohem víc vynikne. Mému rozmlsanému jazýčku by ale nějaké to "máčení" chybělo :-p

Než jdu s něčím novým na stůl, obvykle si to předem prubnu...
Dobře jsem udělal:-)
Kosmatice sama je dost voňavá, ale podle tohoto rcp jí aromatizovaná panna cotta je tak delikátní chuti:yes::yes::yes: že dávat k ní ještě cokoli jiného tu fantastickou, jemnou chuť totálně "zabije".
V neděli tedy budu podávat bezovou panna cottu pouze samotnou, popř. jen se šlehačkou...;-)

Moc pěkné:-p+:yes:

Aha, tak to je možné, že jsem udělala nějaké terminologické fopa :))

Mama v kuchyni: Já myslím klasickou želatinu nevařím:-) Vaří se dortové želé. Proto se ptám ;-)

Děkuji :) Vařím želatinu jak je uvedeno na návodu a na tomto to tak bylo. Teda myslím :))

Já k rebarboře raději jahody místo toho kompotu, ale jinak se tu nabízí moc zajímavé spojení chutí, bezinky u nás už brzy začnou kvést, takže tisknu a vyzkouším :-p:yes:

Teď čtu - Ty želatinu opravdu vaříš?

To musí být dobrůtka a krásné foto opět:yes:+

Tématické fráze:
bezová šlehačka

Suroviny:
smetana ke šlehání, mléko plnotučné, želatina prášková, cukr, lusk vanilkový, rebarbora, kompot švestkový, skořice

Přidat fotografie receptu