Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté houskové knedlíky v páře

Kynutý knedlík je chlouba každé kuchařky. K české kuchyni patří nezaměnitelně a ani v nejmenším dosud nepominula sláva jídel, kterých je nedílnou součástí. Ač je tento recept jednoduchý a stručný, výsledkem bude výborná příloha k tradiční omáčce.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Napalsko

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 843 kJ /
2 353 kcal
Bílkoviny74,56 g
Tuky14,90 g
Vláknina21,73 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 2,04 g
Sůl4,96 g
Sacharidy469,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Promícháme vlažnou vodu, cukr, droždí a lžíci mouky a necháme v teplé vodě vzejít kvásek. Krok 2: Přidáme vejce, zbývající mouku a sůl. Umícháme těsto. Krok 3: Nakonec přidáme krájený rohlík a chvilku ještě těsto mícháme, aby se rohlík zapracoval do těsta. Krok 4: Z těsta vytvoříme 2 klasické knedlíky, nechame krátce vykynout (15-20 minut) a vaříme v páře asi 20-25 minut.

TIP: Co dělat se zbylými knedlíky

Zveřejněno 2. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté houskové knedlíky v páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l95

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté houskové knedlíky v páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Přidala jsem foto hotových knedlíků..:-)

lenka-m: A já mám hrnec, starý určitě 80 let;-) v něm jsou díry,ten postavím na hrnec s vařící vodou, knedle dám - houskové do takové síťky, bramborové do utěrky.......knedle v páře nemají chybu:yes::yes::yes:

Knedlíky vařím zásadně jen v páře od té doby co jsem si pořídila před lety parní hrnec.

maiva:tak je to napravené,už je tam i ukrojený knedlík. Příště dám lepší fotku ;-)

Vlasta Dostálová 3. 6. 2015 08:25
Ráda si přečtu další návody na různá jídla a přílohy, které se alespoň jednou týdně vaří. Knedlíky dělám z hrubé mouky, nedávám do nich rohlík, protože to rodina nemá ráda, ale nasypu si kg hrubky do mísy, osolím, klepnu tam na kilo 3 vejce a v hrnku si pak nechám ve vodě a cukru a jedné kostce droždí vzejít kvásek, který ručním šlehačem dobře vpravím do mouky a dalších ingrediencí. Nechám vykynout tak, aby mísa byla plná a pak z toho ubalím 5 šišek knedlíků. Ty vkládám do vařící vody na 20 minut. Během varu s nimi otáčím, aby nepraskaly. Jsou velmi chutné a je vidět, že tam ta vejce jsou.

Receptů na knedlíky je tu celkem dost, ale proč není fotka uvařeného, krájeného apod. Fotka těsta je zajímavá;-)

Tématické fráze:
kynuty houskovy knedlík, kynute houskove knedliky, houskový knedlík vařený v páře, houskové kynute knedliky, knedlíky v páře, houskovy knedlík kynutý, houskové knedlíky vařené v páře, knedliky na paře, kynuty houskový knedlík recept, knedlik v pare, knedlik na pare, kynuté knedlíky houskové, kynuté houskové knedlíky recept, houskový kynutý knedlík, knedle na paře, recept na houskové kynuté knedlíky, kynuté knedlíky v parním hrnci, knedlíky vařené na páře, recept na kynutý houskový knedlík, kynuty knedlik houskovy

Suroviny:
voda, vejce, droždí sušené, cukr, sůl, mouka polohrubá, rohlík

Přidat fotografie receptu