Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá podmáslová bublanina

Přebytky sezónního ovoce snadno využijeme v této rychlé a lahodné bublanině. Ta je díky podmáslí velmi vláčná. Suroviny na těsto stačí smíchat, posypat oblíbeným ovocem a upéct. Bublaninu můžeme podávat posypanou moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

menší plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 290 kJ /
3 894 kcal
Bílkoviny90,29 g
Tuky160,18 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 797 mg
Sodík 641 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy515,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechny sypké ingredience. Přidáme vejce, podmáslí, olej a všechno řádně promícháme. Krok 2: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 3: Pečeme asi 30-40 minut, při pečení se řídíme zkušeností s vlastní troubou.

Zveřejněno 8. 6. 2015

Poznámka autorky suslajda

Hrnek o objemu 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá podmáslová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mP7E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá podmáslová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mP7E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Rychlovka,také děláme v létě hodně s ovocem,tentokrát s malinami a na velkém plechu.:-p

Eva Millerová 15. 6. 2015 18:08
Vypadá dobře a jednoduše, tak jdu na to! www.seznam.cz :-))

Dnes jsem pekla,dala jsem zakysanou smetanu, kterou jsem trochu rozředila mlékem. Bublanina je moc dobrá.:-p Díky za recept.:-K

Bublaninu máš moc hezkou:-K:-p:yes:

Ideální rychlovka, moc dobrá :yes::yes:...jen jak je mým zvykem jsem improvizovala - těsto bez ovoce jsem lehce zapekla, rebarboru na kousky smíchala se zbytky tvarohu, kefíru, creme fraiche a solamylem (bo pudink nebyl), osladila a dala na zapečené těsto. Stejně to trochu prosáklo a buchtu ještě víc zvláčnělo. Nakonec sněhová čepice, trochu oslazená... večer upečeno a už je jen půl plechu :yes:

Hrníčkové recepty mám moc ráda;-)určitě v nejbližší době upeču;-)

Děkuji všem:-K

Michaela Medkova:myslím, když se troch naředí mlékem tak jo;-)

Taky se mi bublanina líbí:-p. A šlo by podmáslí nahradit zakysanou smetanou:-?

Všechno z podmáslí nám chutná, tvoje bublaninka vypadá hodně jedle:yes:

Krásná, určitě i dobrá :yes::yes:

Tématické fráze:
podmáslová buchta s ovocem, bublanina s podmáslím, třešňová bublanina se zakysanou smetanou, podmáslová buchta, třešňová bublanina z podmáslí, třešňová bublanina ze zakysané smetany, bublanina rychle a jednoduše, podmáslová bábovka z hrnecku, podmáslová buchta hrnickova, rychlá dobrá bublanina, bublanina, třešňová bábovka z podmáslí, podmaslova buchta s rybízem, bublanina od díky p, podmaslova buchta s tvarohem, buchta s podmáslím a rybízem, hrníčková bublanina s podmáslím, bublanina ze zakysané smetany na plech, buchta se solamilem, podmáslová buchta s ovocem na plech

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, podmáslí, olej, cukr, cukr vanilkový, vejce, prášek do pečiva, máslo, mouka, ovoce

Přidat fotografie receptu