Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný, špikovaný králík v PH

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 900 kJ /
1 410 kcal
Bílkoviny6,17 g
Tuky145,31 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 2,06 g
Sůl5,00 g
Sacharidy17,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Naporcovaného králíka prošpikujeme vychlazenými hranolky z uzené slaniny. Krok 2: Přidáme do marinády a vše (maso i marinádu) dáme do kameninové nádoby PH. Pořádně promícháme a uložíme přes noc do chladna. Druhý den zapneme hrnec na HIGH na 4 hod. Krok 3: Hotové maso můžeme připéct na barvu 10 min. v troubě, ale není třeba. Krok 4: Maso vytáhneme a zbylou omáčku rozmixujeme, nemusíme ani zahušťovat.

TIP: Jak naporcovat králíka

Zveřejněno 12. 6. 2015

Poznámka autorky mika59

Podáváme s rýži nebo knedlíkem a zelím a klidně i s těstovinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný, špikovaný králík v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPQZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný, špikovaný králík v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPQZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Krásně připraveno:-K:-p:yes:

spagetka: dakujem, a keby ste ma chceli od kúpy PH odhovoriť, je neskoro,:-D:-D:-D, moja objednávka=nákup z pohodlia domova, bola už potvrdená=v utorok si toho skvelého králika určite urobím. A už teraz :-p:-p:-p.
Želám krásny víkend:-K:-K:-K:-D:-))

cecilka: já ho mám na doporučení zde a i ukecávání přímo od Simči rok a nechápu, že jsem bez něj mohla kdy existovat :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Simona Kucerova:neviem, či sa hodí konverzovať na tému PH tu, v receptári, no je tu toľko návodov na skvelé jedlá, že som jednoducho nemohla urobiť nič iné, iba si ho kúpiť.
Pekný víkend

cecilka:tak to jsi udělala dobře;-):yes:já ho mám na doporučení tady topáčků asi 4roky a nemůžu si ho vynachválit;-):yes::yes:

cecilka::yes::yes::-K:-K

Vďaka všetkým za rady:-D:-D:-D:-D, no ja mám takú veľkú chuť na špikovaného králika, :-p:-p:-p:-p, že som si ešte dnes PH objednala cez e-shop, mala by som ho mať v utorok, potom sa podelím o výsledok.
Ale mika59, bodík odo mňa už odletel, verím totiž, že to bude super jedlo:-p:-K
Pekný víkend všetkým:-D:-D:-D:-D

Simona Kucerova: Aha:-K

jarda Kadic:v remosce se asi nedá nastavit teplota,tak to bude pečené,ale né pomalené,já bych volila tu troubu,dala bych na menší teplotu;-),ale jestli jí nemá,tak to nejde.

mika59: Šlo by možná i v “ remosce“:-? Nejsem si jistý, ale myslím , že Cecilka troubu nemá,ale remosku ano.

cecilka:Já si myslím,že podobnou službu udělá trouba.Ten PH jede na 90 nebo 120 st. V troubě péct pomalu na 120 st. asi 2,5 až 3 hodiny.Ale na sporáku asi ne.To už bude zase něco jiného. :-K;-)

Vyzerá to úžasne,:-p:-p:-p:-p chcela by som vyskúšať, králika mám a aj všetky prísady, no nemám pomalý hrniec ani papiňák.:-// Dá sa to urobiť aj napr. v normálnom hrnci na sporáku?
Ďakujem za odpoveď.

:yes::yes:+

S domácími králíky jsem již bez zdroje, ale do PH podle tohoto receptu vložím kuře ;-) + 3:yes::-K:-p

Ušák z PH je "bombovej" ;-);-):yes:

Tématické fráze:
spikovany kralik, králík v ph, marinovaný králík, pečený marinovaný králík, kralík špikovaný, kralik v pomalem hrnci, top recepty králík, králík v ph recept, králík našpikovany, králík z ph, marinovany kralik v pomalem hrnci, špikovaný králík pečený, marinovaný králík v římském hrnci, králík nadivoko v ph, králík na slanině a žampionech v pomalém hrnci, recepty pro ph, kralik v remosce, králík ma zelenině v remosce, špikovaný králík na másle a na cibuli, recept marinovany králík

Suroviny:
králík, slanina uzená, olej, voda, hořčice francouzská, protlak rajčatový, omáčka sojová, sůl, pepř, chilli, cibule, cibulka jarní, česnek

Přidat fotografie receptu