Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 265 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny86,72 g
Tuky19,44 g
Vláknina41,25 g
Cholesterol 382 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,61 g
Sacharidy117,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez podlévání. Krok 2: Poté všechno přendáme do papiňáku. Do zapékací mísy po kostech dáme trochu horké vody, seškrábeme všechny výpečky a nalijeme do hrnce. Přidáme sůl, koření a zeleninu a zalijeme 1,75 litrem studené vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 60 minut. Krok 3: Hrnec ochladíme, otevřeme a vývar scedíme. Maso obereme od kostí a dáme s mrkví stranou. Všechno ostatní vyhodíme. Krok 4: Maso společně s vejcem a máslem rozmixujeme. Přidáme vidličkou rozmačkanou mrkev, všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Necháme 10 minut uležet. Pokud je těsto řidší, zahustíme trochou strouhanky. Poté tvarujeme menší knedlíčky, které dáme zavařit přímo do vývaru. Vaříme slabým varem 5 minut. Jakmile knedlíčky vyplavou, jsou hotové.

Zveřejněno 16. 6. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Po upečení kostí můžeme vývar připravit i v pomalém nebo obyčejném hrnci.

Pokud nechceme zavařit knedlíčky přímo do vývaru, můžeme je zavařit do osolené vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DB0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DB0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Hudlan: Komentář mě moc potěšil,velice děkuji:-KKančí jsme už nějakou dobu neměli,ale opět se blýská na lepší časy:-Q

Polevka je naprosto luxusni. Tesim se az recept zopakuji. :-)

BlankaZ:Blani,také jsem to pekla poprvé:-8
Děkuji všem:-):-K

Dělám vývar docela často,o opékání kostí pořád čtu,nicméně jsem to pořád nezkusila.Po komentářích asi opravdu zkusím:-))

Já si také už zvykla nejprve kosti na vývar opéci, chuť je daleko silnější :-p:yes:

:yes:

Polívka jako víno, jen si mlasknout a dat se do ní. A z pečených kostí je vždycky velice fajnová. Ty knedlíčky z masa jsou dobrý nápad. Zatím jsem je zkoušela jen z uzeného masa do uzene polívky. Šmarjá, zavdala bych si. Nalej mě krapítek, v traktu mi řve, jako by se tam válcoval plech:-))

no to je krása na talíři:yes::-D :yes::-D

:-p:yes:

Dala bych si :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
kančí polévka, polévka z kančích kostí, kančí výpečky, polévka z kančího masa, kančí kosti, vývar z kostí divočáka, polévka z divočáka, kanci polivka, vyvar z divocaka, kančí hřbet s kostí, jak zavařit vývar, polevka z kance, vývar z kančího masa, kančí maso polévka, vyvar s masovými kuličkami, polebka z kanciho masa, vývar z opečených kostí, polivka zkanciho masa, polívka z divočáka, polévka z kančího

Suroviny:
kosti kančí, cibule, česnek, pepř celý, koření nové koření, sůl, celer, mrkev, petržel, cibule, libeček, maso, mrkev, vejce, máslo, česnek, cibule, solamyl, petrželka, zázvor mletý, pepř, sůl, strouhanka

Přidat fotografie receptu