Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkový puding

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 056 kJ /
970 kcal
Bílkoviny28,72 g
Tuky80,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 252 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy32,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Krok 2: Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. Krok 3: V míse si připravíme zbytek smetany, přidáme žloutky a škrob. Důkladně rozmícháme a vlijeme do horké smetany. Krok 4: Zmírníme plamen a mícháme do zhoustnutí. Krok 5: Poté vlijeme horké do připravených formiček. Krok 6: Na talíři zdobíme ovocem, toppingem či polevou.

Zveřejněno 17. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkový puding

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPD7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkový puding

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPD7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Puding vařím ob den. Stejně jako Nadja:
Protože vím, že je to pouze škrob + aroma, tak roky používám ten náš tradiční, nejlevnější.
Ze srandy jsem fčíl koupil násobně dražší, od jakéhosi doktora ;-)
No, chut´ově je to šumafuk (jak by kdysi napsala J.R.), ale k mému neskonalému překvapení s tím dražším se lépe pracovalo - prášek se ve studeném mléce lépe dispergoval :yes:

terezicka1: Teri, o tom rozdílném slazení by bylo dobré napsat do Poznámky - spousta lidí komentáře nečte;-)

děkuji za upozornění..opravila jsem :-) samozřejmně je na ckaždém, jak kdo sladí. Zrovna tento recept je individuální a je na každém jak kdo sladí.

Veronika:
No, tak to máte PL velikosti malého šufánku...:-D
*****
1 hrnek = 236,588237 mililitru, ale (nejen) v české kotlině se obvykle uvádí 250ml:-)

Dávám do klasického pudinku z 1/2 litru mléka 2 lžíce třtinového cukru, což je asi půl hrnku a nepřijde mi nijak přeslazený. Ale je to půl 2dcl hrnku a ne půllitřáku. :-)

:-O Pudink sice vařím z pudinkového prášku a 0,5 litru mléka, ale dávám jen 2 lžíce cukru.;-)

terezicka1: v postupu ti vypadl cukr.

Tak samozřejmě by bylo lepší asi napsat, cukr dle chuti..já mám ráda sladké, to je fakt...

"půl hrnku cukru krystal" = 115g cukru
No, asi milujete pudink jako cumel...:-D

Tématické fráze:
vanilkový pudink, vanilkový puding, vanilkový puding recept, recept na pudink, jak se dělá puding, vanilkovy pudink recept, recept na puding, puding, puding recept, domácí vanilkový pudink, domácí vanilkový puding, vanilkový puding recepty, puding recepty, recept vanilkový pudink, recept na vanilkový puding, puding vanilkovy, recept vanilkovy puding, recept puding, recept na vanilkovy pudink, jak se vaří vanilkový pudink

Suroviny:
smetana, cukr, lusk vanilkový, žloutek, škrob

Přidat fotografie receptu