Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní kedlubny podle pana Sapíka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patrik581102

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 181 kJ /
282 kcal
Bílkoviny12,56 g
Tuky0,68 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy32,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu na spaření nakrájených kedluben. Přidáme cca 1 dcl bílého vína, trochu cukru a soli. Krok 2: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit, dáme je spařit. Poté odstavíme a slijeme. Krok 3: Na pánev dámě trochu másla, rozpustíme a dáme orestovat spařené kedlubny. Přidáme trochu citrónové kůry, muškátového oříšku a zelený hrášek. Chvilku restujeme. Krok 4: Podáváme teplé jako přílohu. Já si to dal jako letní večeři samotné. Taky mi chutnalo.

Zveřejněno 4. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kedlubny podle pana Sapíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORGR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kedlubny podle pana Sapíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORGR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Výborná príloha. :yes: Kaleráb nabral výbornú chuť po víne a hrášková chuť tomu kontrovala. Akurát som nepridala muškátový oriešok, nemám ho rada. Ale to je môj problém. :-)

Tématické fráze:
rajská omáčka podle sapíka, hranolky od sapíka, karbanátky od sapíka, rajská podle sapíka, recepty kuřecí od sapika, rajská omáčka dle j.sapíka, kůra z kedlubny, videorecepty od sapika, matesy podle sapíka, kedlubny na smetaně, dusene kedlubny citronova kura, zelí podle sapíka, kedlubna na sladkokyselo, recepty z kedluben, kure na smetane od sapika, zadělávané kedlubny recept, kedlubnové zelí podle sapíka, kure podle sapika, luštěniny od sapíka, domácí hranolky od sapika

Suroviny:
kedlubna, hrášek, víno bílé, sůl, ořech muškátový, pepř bílý, kůra citronová, máslo

Přidat fotografie receptu