Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sabudana khichdi (indické postní jídlo z tapiokových perliček)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí brambor

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 353 kJ /
1 041 kcal
Bílkoviny32,35 g
Tuky80,30 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 851 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy40,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tapiokové perličky propláchneme, abychom je zbavili přebytečného práškového škrobu, a necháme je několik hodin namočené, nejlépe přes noc. Poté z nich vodu slijeme a perličky necháme zcela vykapat. Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce ne zcela doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Pražené arašídy nahrubo nasekáme. Vykapané tapiokové perličky promícháme se sekanými arašídy a solí. Krok 4: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 1-2 minuty na něm opékáme římský kmín. Poté přidáme chilli papričku a ještě asi 30 sekund restujeme. Přisypeme nakrájené brambory a restujeme další 2 minuty. Krok 5: Poté přidáme tapioku a za stálého míchání dále restujeme, až než tapioka zprůhlední. Krok 6: Na závěr zakápneme citronovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem a ihned servírujeme.

TIP: Koriandr v naší kuchyni

Zveřejněno 13. 7. 2015

Poznámka autorky petram

Sabudana khichdi je indické postní jídlo připravované během několika indických svátků, zejména svátku Navaratri. Má mnoho obměn, mohou se přidávat kari lístky, strouhaný zázvor, kokos, cukr a podobně.

Důležité je tapioku namočit a poté opravdu dobře vysušit, jinak bude při restování vytvářet „gumové“ knedlíčky.

Inspirace: http://www.vegrecipesofindia.com/sabudana-khichdi-...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sabudana khichdi (indické postní jídlo z tapiokových perliček)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LRlr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sabudana khichdi (indické postní jídlo z tapiokových perliček)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LRlr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-p:yes:

Jana Remkova: Obvykle na eshopech, ale i v prodejnách zdravé výživy, případně při trošce štěstí u Vietnamců v jejich večerkách, někteří je prodávají.

Jako vždy, super inspirace jen ty perličky zas..kde je vzít?;-)

Tématické fráze:
tapiokové perličky, perlička recept, tapioka jako hlavní jídlo, sabudana, nazvy indickych jidel, indické recepty, tapiokový škrob recepty, tapiokove kostky, tapiokové perli, topiokove slupky, tapiokové knedlíky, tapioka s bramborem, recepty na tapioku, tapiokove perlicky recepty, jidlo z perlicky, tapiokové knedlíčky, kapustová polévka s arašídy, indické svátky, jidla z perlicky

Suroviny:
tapiokové perličky, brambory, arašídy, římský kmín mletý, chilli paprika čerstvá, olej, sůl, šťáva citronová, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu