Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poloninský boršč

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 918 kJ /
1 892 kcal
Bílkoviny73,15 g
Tuky128,32 g
Vláknina50,95 g
Cholesterol 254 mg
Sodík 933 mg
Sůl1,73 g
Sacharidy87,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umyté maso dáme vařit do osolené vody. Po hodině vaření přidáme jednu očištěnou a na proužky nakrájenou červenou řepu, na kostky pokrájené brambory, očištěné fazolové lusky vcelku a na kolečka pokrájenou cibuli. Vaříme mírným varem ještě asi čtvrt hodiny. Krok 2: Potom na másle osmažíme očištěnou, na malé kousky pokrájenou kořenovou zeleninu, zelí pokrájené na proužky a pór na kolečka. Takto připravenou zeleninu přidáme do hrnce k masu a ještě vaříme. Krok 3: Zvlášť v malém množství vody uvaříme očištěnou druhou červenou řepu, pokrájenou na kolečka. Přidáme k ní bobkový list a česnek. Uvařené maso vybereme, pokrájíme a vložíme zpět do vývaru. Krok 4: Vývar z červené řepy přilijeme k masovému vývaru, který dochutíme mletým pepřem, octem a rajčaty (protlakem). Do hotového boršče přidáme nadrobno nasekanou petrželku, kopr a pažitku. Kyselou smetanu přidáme do polévky až na talíři.

Zveřejněno 18. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poloninský boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZRo5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poloninský boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZRo5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
boršč s rajčaty, boršč s fazolové lusky, boršč video, boršč z bučku

Suroviny:
bůček, voda, řepa červená, brambory, cibule, lusky fazolové, mrkev, petržel, celer, zelí hlávkové, pórek, máslo, bobkový list, česnek, pepř mletý, ocet, rajče, petrželka, kopr, pažitka, smetana zakysaná, sůl

Přidat fotografie receptu