Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chana masala (cizrna po indicku)

Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna má navíc spoustu benefitů pro naše zdraví.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 585 kJ /
2 052 kcal
Bílkoviny105,74 g
Tuky66,14 g
Vláknina184,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy168,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zázvor nastrouháme najemno. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm asi 30 sekund rozvonět římský kmín a hořčičné semínko. Krok 3: Poté přidáme chilli papričku a kari lístky a mícháme dalších asi 15 sekund. Přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Poté přidáme česnek a zázvor a ještě minutu restujeme. Krok 4: Přisypeme rajčata a za stálého míchání restujeme, až jsou rajčata zcela měkká a rozvařená téměř na kaši. Zasypeme koriandrem, kurkumou a směsí chana masala (nebo přidáme zbývající koření). Krok 5: Přisypeme uvařenou cizrnu, osolíme a přilijeme tolik vody, aby vznikla hustší omáčka. Osolíme podle chuti a 10 minut na malém plameni povaříme, aby se propojily chutě. Krok 6: Kdo má rád husté omáčky, může část odebrat, rozmixovat a vmíchat do zbývající směsi.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.

TIP: Na co se používá cizrna?

Zveřejněno 20. 7. 2015

Poznámka autorky petram

Při přípravě indických pokrmů je potřeba nenahrazovat nebo nevynechávat určité druhy koření, protože jedině tak vše dohromady správně vynikne. Navíc je potřeba dodržet postup, nejdříve restovat koření na oleji, aby se rozvonělo, a pak přidávat ostatní suroviny. Komu se zdá použitého koření hodně druhů, může koupit už hotové kořenicí směsi (prodává se přímo směs Chana masala (www.gurmankoreni.cz/smesi-koreni/smes-kari-...), případně alespoň směs garam masala).

Inspirovala jsem se na holycowvegan.net/2008/10/chana-bhatura-trip... a www.vegrecipesofindia.com/chana-masala-with....

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chana masala (cizrna po indicku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPPg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chana masala (cizrna po indicku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPPg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cizrna po indicku, cizrna recepty, recepty z cizrny, indická cizrna, chana cizrna, cizrna na indický způsob, cizrna na indický způsob, hrách po indicku, indicka chana, hovězí chana, cizrna indický recept, cizrna garam masala, garam masala cizrna, recepty s cizrnou, cizrna na indicky, cizrna po indicku recepty, cizrna indické recepty, chana, chana masala s rýží, chala masala recept

Suroviny:
olej, římský kmín mletý, semínka hořčičná černá, chilli paprika čerstvá, listy kari čerstvé, cibule, česnek, zázvor čerstvý, rajče, koření chilli, pepř, kurkuma, koriandr sušený, koření, sůl, cizrna

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu