Chana masala (cizrna po indicku)
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna má navíc spoustu benefitů pro naše zdraví.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 585 kJ / 2 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,74 g |
Tuky | 66,14 g |
Vláknina | 184,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 168,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zázvor nastrouháme najemno.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm asi 30 sekund rozvonět římský kmín a hořčičné semínko.
Krok 3: Poté přidáme chilli papričku a kari lístky a mícháme dalších asi 15 sekund. Přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Poté přidáme česnek a zázvor a ještě minutu restujeme.
Krok 4: Přisypeme rajčata a za stálého míchání restujeme, až jsou rajčata zcela měkká a rozvařená téměř na kaši. Zasypeme koriandrem, kurkumou a směsí chana masala (nebo přidáme zbývající koření).
Krok 5: Přisypeme uvařenou cizrnu, osolíme a přilijeme tolik vody, aby vznikla hustší omáčka. Osolíme podle chuti a 10 minut na malém plameni povaříme, aby se propojily chutě.
Krok 6: Kdo má rád husté omáčky, může část odebrat, rozmixovat a vmíchat do zbývající směsi.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.
Zveřejněno 20. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chana masala (cizrna po indicku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPPg
Moje poznámka
Chana masala (cizrna po indicku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPPg
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 5 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 6 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 8 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 22 hodinami
Tématické fráze:
cizrna po indicku,
cizrna recepty,
recepty z cizrny,
indická cizrna,
chana cizrna,
cizrna na indický způsob,
cizrna na indický způsob,
hrách po indicku,
indicka chana,
hovězí chana,
cizrna indický recept,
cizrna garam masala,
garam masala cizrna,
recepty s cizrnou,
cizrna na indicky,
cizrna po indicku recepty,
cizrna indické recepty,
chana,
chana masala s rýží,
chala masala recept
Suroviny:
olej,
římský kmín mletý,
semínka hořčičná černá,
chilli paprika čerstvá,
listy kari čerstvé,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
rajče,
koření chilli,
pepř,
kurkuma,
koriandr sušený,
koření,
sůl,
cizrna
Komentáře