Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falafel z červené řepy v domácím pita chlebu s koriandrovým dipem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 789 kJ /
1 862 kcal
Bílkoviny71,68 g
Tuky47,84 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,43 g
Sacharidy262,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Falafel: Krok 2: cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Krok 3: Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Krok 4: Cizrnu slijte, nechte zchladnout a poté vložte do mixeru společně s červenou řepou nakrájenou na menší kousky, cibulí nakrájenou nahrubo, římským kmínem, solí a podrceným česnekem. Krok 5: Mixujte, dokud se neutvoří jemnější struktura. Poté přidejte lžíci oleje a dále mixujte. Krok 6: Po chvíli přidejte vejce a mixujte dohladka. Krok 7: Troubu předehřejte na 200 °C. Krok 8: Plech vyložte pečicím papírem. Krok 9: Cizrnovou směs vložte do mísy, zapracujte do ní 3 vrchovaté lžíce strouhanky, případně dosolte. Hmota by měla být kompaktní, nemusí být příliš tuhá ale taková, abyste z ní mohli tvořit kuličky. Krok 10: Kuličky tvořte ve velikosti pingpongového míčku. Z tohoto množství vznikne asi 16 kuliček. Krok 11: Kuličky rozložíme na plech, potřeme olejem a pečeme 25 minut. Krok 12: Pita chléb: do mističky rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem, lžící hladké mouky a zalijeme trochou vlažné vody (z odměřeného množství 200ml) a rozmícháme. Krok 13: Přikryjeme utěrkou a 10-15 minut necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 14: V míse smícháme obě mouky se solí, přidáme kvásek. Krok 15: Zbylou vodou vypláchneme mističku od kvásku a nalijeme k mouce. Krok 16: Přidáme lžíci oleje a vypracujeme pružné hladké těsto. Krok 17: Necháme jej kynout asi 45 minut na teplém místě, přikryté utěrkou. Krok 18: Těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Krok 19: Každý díl těsta rozválíme na pomoučené ploše na placku silnou cca 0,5cm (průměr placky tak bude asi 16cm). Krok 20: Každou placku položíme na kus pomoučeného pečícího papíru a necháme ještě cca 10 minut kynout. Krok 21: Troubu předehřejeme na 230 °C. Krok 22: Do trouby vložíme plech. Krok 23: Připravíme si misku, do níž se po upečení chléb vejde. Misku vyložíme látkovou utěrkou a na ní položíme papírovou utěrku. Krok 24: Do hrníčku nalijeme trochu oleje na potření placek po upečení. Krok 25: Do rozpálené trouby vložíme jednu placku na pečícím papíře a pečeme. Krok 26: Po 4 minutách placku otočíme a dopékáme 2-3 minuty. Krok 27: Po vyndání placku LEHCE potřeme olejem po obou stranách. Až po vychladnutí rozkrojte napůl. Krok 28: Koriandrový dresing: koriandr nasekáme najemno, smícháme s jogurtem a ochutíme solí a limetovou šťávou. Krok 29: Cibulku nakrájíme najemno. Krok 30: Pita chléb překrojíme napůl, vložíme do něj pár listů salátu, pokapeme dresingem, posypeme cibulkou a vložíme dvě kuličky falafelu.

Zveřejněno 28. 7. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falafel z červené řepy v domácím pita chlebu s koriandrovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jNV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falafel z červené řepy v domácím pita chlebu s koriandrovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jNV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dohotovení pita chleba, falafel s červenou řepou, co k domácímu chlebu, falafel s pita chlebem, kvasek s cervene řepy, kuličky z červené řepy, falafel v troubě, burger v pita chlebu, falafel z trouby, dopékání pita chléba, dresing s rimskym kminem, cizrnovy burger falafel, recept falafel na pita chlebu, domácí pita chleb cibule, pita placky-večeře, recepty falafel z trouby, lžíce na falafel

Suroviny:
cizrna, řepa červená, česnek, římský kmín mletý, vejce, cibule, strouhanka, olej olivový, sůl, mouka hladká, mouka polohrubá, voda, olej, droždí, cukr, sůl, jogurt bílý, koriandr, šťáva limetková, sůl, cibulka jarní, salát little gem

Přidat fotografie receptu