Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chana saag (indická cizrna se špenátem)

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 455 kJ /
2 021 kcal
Bílkoviny108,03 g
Tuky65,40 g
Vláknina183,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy160,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubší pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozehřejeme olej a minutu na něm opékáme římský kmín, až než začne praskat. Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a opékáme další minutu. Poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme mírně zezlátnout. Krok 3: Zasypeme zbývajícím kořením (mletý římský kmín, koriandr, garam masala a chili), promícháme a přidáme rajčatové pyré. Krok 4: Přisypeme cizrnu, podlijeme asi 2 dl vody a vložíme nahrubo nakrájený špenát. Osolíme. Krok 5: Přivedeme k varu a pod pokličkou povaříme 5-10 minut. Podáváme nejlépe s rýží.

Zveřejněno 3. 8. 2015

Poznámka autorky petram

Recept vznikl jako kombinace několika receptů na internetu a po poradě s Indy, jak by toto jídlo skutečně uvařili. Obecně Indové vaří všechnu zeleninu velmi dlouho, já si dobu vaření zkracuji, abych zachránila alespoň nějaké vitamíny. Proto jsem špenát povařila jen 5 minut.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chana saag (indická cizrna se špenátem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPj6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chana saag (indická cizrna se špenátem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPj6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Zatracená žranice! :)

Tématické fráze:
cizrna recepty, cizrna se špenátem, recepty z cizrny, rýže s cizrnou a se špenátem, indická cizrna, masala s cizrnou a špenátem, recepty se špenátem, špenát recept, indická cizrna se špenátem, jak dlouho vařit chana dal, indicka kuchyne cizrna s baby spenatem, rajčatové chili pyré

Suroviny:
olej, římský kmín celý, česnek, zázvor, cibule, římský kmín mletý, koriandr sušený, koření garam masala, koření, pyré rajčatové, cizrna, špenát listový, sůl

Přidat fotografie receptu