Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá masová gulášovka

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 965 kJ /
709 kcal
Bílkoviny117,90 g
Tuky7,14 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy41,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu. Krok 2: Pak přidáme červenou papriku a malinko prosmažíme s cibulí, ale opatrně, abychom ji nepřipálili, aby nezhořkla.
Přidáme i na proužky nakrájenou červenou papriku. Krok 3: Zalijeme vodou, přidáme masox, je-li třeba a v tlakovém hrnci vaříme půl hodiny. Krok 4: Mezitím si uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Krok 5: Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme brambory, majoránku a rozetřený česnek. Ještě chvilinku vaříme, aby se nám provařila mouka.

Zveřejněno 31. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poctivá masová gulášovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RglE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poctivá masová gulášovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RglE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

Petra: Jasně, někdy nemusí být :-)

Gulášovku dělám úplně stejně :) Je nejlepší :-p Někdy ani tu mouku už nedávám...

Polevka OK.:yes::-Owww.torecepty.cz

pajánek : Tak to mám radost!! Vařechu určitě nevytahujte!:-D Ne na vnučku;-)

...polévka se povedla, :-p tak že jsem tu největší vařečku uklidil zpět do šuplíku, ale opatrně čert nikdy nespí.

...Dobrý den paní Jano.Vnučka je šikulka, ale já si pro jistotu vyndám stranou tu největší vařečku abych jí měl čistou a i po ruce že, a držte mě ale i sobě palce i ty u nohou abych jí nemusel použít jinak než k míchání polévky.Hezký den.Pajánek:-):-p;-):-K:-*:-D:-)):yes: "Běda vám jak se mi nepovede to bude sekec mazec"

pajánek::-O:-O:-O ježkovy oči, bojíím!!:-O Tu snad svede i moje 8 letá vnučka, tak snad to bude dobréé!:-D

...běda vám jak se mi polívčička nepovede, běda vám!:-D:-))

janatka;-):-p

:-pDobrá,konečně se mě povedla podle mých představ.díky Jani!!!:yes:

S tou mrkví to je fakt - já bych ji ale před přidáním do polévky osmahla.;-)

Drobenka, no, nechám se poučit, už jsem to kdysi dělala. Někdy dám, někdy zapomenu;-)

Jani, dej do gulášovky i 1 mrkev a uvidíš, jak bude mít znamenitou chuť. Mrkev nakrájenou na půl kolečka, přidám k masu cca 30 minut před dokončením. Když vaříme maso v papiňáku, tak mrkev přidáme do hrnce spolu s masem. Někdy přidávám i jednu zelenou papriku. A polévka má zas jiný šmrnc. Gulášové polévky mám ráda, proto dávám bodík.

na mou duši!! excelentní polívečka! :yes: eňo ňuŇo amerikáno ;-)

Ale no jóó, porád, já jsem ho teď dostala plný šuplík od bývalého manžela, tak holt jsem zapoměla, no:-))

Tématické fráze:
gulášovka, gulášovka recept, gulášovka s mletým masem, poctivá gulasova polevka, recept na gulašovou polévku, recept gulasovka, poctivá gulášová polévka recept, hovězí gulášovka, gulášovka z hovězího, maďarská gulášovka, domaci gulasovka, gulášovka v papiňáku, gulasova polevka v tlakovem hrnci, gulášová polévka v papináku, gulášovka- recept, jedno ducha gulašova polévka hovězi, přesnídávková gulášovka, gulášovka s masem, masová gulášová polevka, gulášovka z papiňáku

Suroviny:
maso hovězí, cibule, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, sůl, brambory, mouka hladká, česnek, majoránka, pepř, chilli, olej

Přidat fotografie receptu