Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce na slanině a žampiónech

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 121 kJ /
985 kcal
Bílkoviny20,45 g
Tuky2,12 g
Vláknina13,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy216,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. Krok 2: V tlakovém hrnci rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme a přidáme na céčka nakrájenou cibuli. Krok 3: Mírně osolíme, okořeníme a zalijeme horkou vodou. Krok 4: Přidáme uzené žebírko (pro lepší chuť), uzavřeme hrnec a za občasné kontroly dusíme zhruba 2 hodiny. Krok 5: Žebírko vytáhneme dřív, je rychleji hotové. Krok 6: Až srdce změkne (počítejte s tím, že je to tužší maso a nebude jako kuřecí), vytáhneme maso z hrnce a do šťávy přidáme nakrájené žampióny(krájím je maximálně na 6 dílů, ty střední a menší na 4 nebo na polovinu). Krok 7: Podusíme, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, dochutíme, krátce povaříme a odstavíme. Krok 8: Přidáme na plátky nakrájené srdce. Krok 9: Dušená rýže: v kastrolku rozehřejeme sádlo s máslem, přidáme omytou okapanou rýži, hřebíček a restujeme. Krok 10: Po chvíli přidáme na jemno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájený česnek, necháme provonět, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, chvíli restujeme a přidáme na kousky nakrájenou kapustu. Krok 11: Zalijeme dvěma hrnky horké vody, osolíme, 3-5 minut necháme probublávat a mícháme. Přikryjeme pokličkou. Krok 12: To finále už je na vás. Já mám na sporáku litinovou kulatou plotynku, na zahřátou položím kastrol s rýží, přikryji několika utěrkami (většinou 3) a rýži nechám dojít asi 20 minut.

Zveřejněno 1. 4. 2009

Poznámka autora Jenda1

Příprava je poněkud delší, ale mi hovězí srdce chutná a za mlada jsem z něj vařil i guláš.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na slanině a žampiónech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j20v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce na slanině a žampiónech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j20v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tak Honzíku!!:-)Vařila jsem to poprvé,manžel má rád vnitřnosti a tak jsem mu to uvařila,jenže já jsem toho dělala více(pokrájela na kousky),protože máme každý týden posezení se sousedy,tak vždy se tam něco donese,tentokrát to bylo toto.Měli jsem to s čestvě upečeným domácím chlebíčkem a bylo vynikající i já si dala.Chvála:-p

Podobný a skvělý recept má i Vašek Froněk http://www.toprecepty.cz/recept/4552-spikovane-srd....:-p:-)):yes:

Děláme i z vepřových srdcí a zalíváme trochou červeného vína. Má to zakovou trošku natrpklejší chuˇ. Nesmí se to přehnat. A říkáme tomu " Špikované srdce po burbuňsku" +bodík

Hovězí srdce milujeme. Dělám jej na guláš, je z něho výborná polévka, dokonce jsem jej udělala i na způsob svíčkové. Musela jsem je doma odhánět od talíře, aby mi to masíčko nesež...i. :-)):yes::yes::-p

Taky si myslím, že je to dlouho, znám lidi, co tak dlouho dusí i ledninky a to vůbec nechápu. No, hovězí je někdy ze stoleté krávy, člověk do toho nevidí.:-))

cibule na céčka. . . . . tak to mě dostalo :-D srdíčka miluji, za mlada jsem je ve školení jídelně jedla asi sama, ostatní sbírali ty céčka :-D dávám do oblíbených, dělám je různě, ale tak jsem je teda určitě ještě neměla ! a určitě vyzkouším, ale dvě hoďky v tlakáči se mi zdá dost hodně. . . ..

Jeníčku, to se mi moc líííbíí!:yes::yes: Žampiony tomu určitě dají tu správnou chuť.;-)

Děkuji, už tam jsou.:-8

Chybí ti v surovinách žampiony:-!:-!:-!,jinak zajímavý recept:yes:

Tématické fráze:
kuřecí srdce na slanině, srdce recepty, srdce recept, hovězí srdce na houbách, veprove srdce recept, recepty srdce, jak připravit hovězí srdce, jak dlouho vařit hovězí srdce, recepty z hovězího srdce, příprava hovězího srdce, hovezi na slanine s ryzi, varime hovezi srdce, hovězí srdce-recepty, vepřové srdce na žampionech, jak dlouho vařit žampiony, grilované hovězí srdce, recept srdce, příprava žampionu, recepty-hovězí srdce, jak uvarit srdce

Suroviny:
srdce hovězí, žampióny, slanina uzená, žebra uzená, cibule, kmín celý, pepř, sůl, moučka škrobová, rýže, sádlo, máslo, koření hřebíček, mrkev, kapusta, cibule, česnek, sůl, voda

Přidat fotografie receptu