Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní koláč s bylinkovým tofu krémem a hráškem

Tento svěží a lehký jarní koláč je ideální volbou. Koláč je nejen chutný, ale i zdravý, takže si ho můžete vychutnat bez výčitek. Tento recept je skvělou volbou, jak zařadit více rostlinných jídel do svého jídelníčku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 603 kJ /
2 295 kcal
Bílkoviny132,65 g
Tuky127,46 g
Vláknina62,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 532 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy123,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tofu vybalíme z balíčků, omyjeme, osušíme, zabalíme do čistých utěrek a zatížíme (např. prkénkem a na něm těžkými konzervami). Necháme nejméně hodinu (ale klidně déle) lisovat. Krok 2: Tortilly vyskládáme do formy tak, aby se překrývaly a vytvořily okraj. Potřeme je olejem a necháme opéct v troubě do křupava. Tak si vytvoříme korpus na koláč. Krok 3: Mezitím vybalíme tofu a rozdrobíme ho do mixéru (ideálně typ sekáček - food processor). Přidáme rozemleté blanšírované mandle či kešu ořechy, citronovou šťávu (začneme s dvěma citrony), tahini, sojanézu, miso a rozmixujeme na hladký krém. Pokud je příliš hutný, přidáme citronovou šťávu či trochu vody. Krok 4: Osolíme a opepříme. Ochutnáme a dle chuti přidáme (další) citronovou šťávu. Krok 5: Čerstvé bylinky a cibulku nasekáme ostrým nožem na malé kousky a vmícháme do tofu krému. Krém navrstvíme na korpus a posypeme krátce povařeným čerstvým nebo mraženým hráškem, který jsme ihned po uvaření propláchli studenou vodou. Ozdobíme klíčky či microgreens a podáváme.

TIP: Tofu v kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní koláč s bylinkovým tofu krémem a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkWn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní koláč s bylinkovým tofu krémem a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bezlepkový koláč s hráškem, food procesor na ořechy diskuse

Suroviny:
tortilla, tofu natural, mandle, citron, tahini, sojanéza, pasta miso, cibulka jarní, bazalka čerstvá, máta čerstvá, hrášek

Přidat fotografie receptu