Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou

Bánh mì je taková vietnamská variace na plněnou bagetu. Ve vietnamských bistrech ji můžete najít v různých provedeních. V tomto receptu je bageta naplněná marinovaným tofu, nakládanou zeleninou a doplněná štědrou dávkou koriandru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 30 min

105 min (75 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 133 kJ /
1 466 kcal
Bílkoviny75,73 g
Tuky74,14 g
Vláknina27,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,12 g
Sacharidy110,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tofu vyjmeme z obalu, opláchneme a nakrájíme na zhruba 6 x 5 x 1 cm velké kousky (měli bychom získat zhruba 8 kostek). Zabalíme je do utěrky, zatížíme a necháme nejméně 20 minut lisovat. Krok 2: Mezi tím připravíme nakládanou zeleninu. Mrkev nakrájíme na tenké proužky. Na tenké proužky nakrájíme i bílou ředkev. Krok 3: V rendlíku smícháme ocet, vodu a cukr a na mírném plameni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Krok 4: Poté odstavíme, vmícháme zeleninu, přendáme do uzavíratelné sklenice a necháme nejméně 30 minut marinovat. Krok 5: Když je tofu vylisované, připravíme marinádu. Sezamový olej, sójovou omáčku, strouhaný zázvor a pálivou omáčku smícháme v míse s rovným dnem. Vložíme tofu a necháme nejméně 30 minut marinovat. Krok 6: Poté předehřejeme troubu na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem a lehce vymažeme olejem. Vyskládáme na něj tofu, potřeme zbytkem marinády a pečeme 10 minut. Poté tofu obrátíme a pečeme dalších 10 minut. Krok 7: Na koriandrové pesto smícháme všechny ingredience v mixéru nebo v hmoždíři. Krok 8: Bagetky rozřízneme podélně na půl a krátce opečeme dokřupava. Spodní polovinu namažeme koriandrovým pestem a do každé bagety vložíme 4 kousky tofu. Bohatě poklademe nakládanou zeleninou, na proužky nakrájenou salátovou okurkou, opečenou jarní cibulkou a čerstvým koriandrem. Krok 9: Dle chuti zakápneme pálivou omáčkou nebo limetkovou šťávou. Přiklopíme vrchní částí bagetky, stlačíme a můžeme podávat.

TIP: Koriandr a jeho využití v kuchyni

Zveřejněno 10. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Co se týče pečiva, nejvhodnější by bylo použít pro Bahn Mi klasickou bagetu z kombinace pšeničné a rýžové mouky. Tu však u nás zatím asi neseženete. Můžete si jí zkusit upéct sami (internet bude receptů určitě plný) nebo se musíte spokojit s něčím obyčejnějším.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkX8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkX8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vypadá to moc dobře, zatím jsem neměla tu čest banh mi ochutnat ani na žádné vietnamské tržnici nebo v bistru. Ale tahle veganská varianta taky vypadá moc dobře :)

Tématické fráze:
nakládaná zelenina, recept banh mí, vietnamské tofu, vietnamska nakladana zelenina, banh mi recept, bagety bánh mí recepty, banh mi bagetky, banh mi bageta recept, bageta bánh mi recept, banh mi recepty, bagetky bánh, bagetky bánh mi, zelenina do banh mi, vietnamské tofu recepty, recept vietnamská bageta bahn my, srirarcha, jakou značku rýžového oleje, vietnamské tofu recept, opečené bagetky se zeleninou, koriandrová pasta

Suroviny:
tofu natural, olej sezamový, omáčka sojová, zázvor čerstvý, sriracha, ocet rýžový, voda, cukr hnědý, mrkev, ředkev, olej sezamový, pasta miso, koriandr čerstvý, šťáva limetková, bageta, okurka salátová, cibulka jarní, sriracha

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu