Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem a jahodami

Veganské cupcakes plné chuti připravíte podle tohoto receptu. Vanilka úžasně voní a má skvělou chuť. V kombinaci s jahodami a lehkým krémem budou minidortíčky neodolatelnou a lákavou tečkou slavnostního menu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 778 kJ /
3 293 kcal
Bílkoviny53,44 g
Tuky95,47 g
Vláknina10,61 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 2,52 g
Sůl1,84 g
Sacharidy549,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na na 180 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo jí dobře vymažte tukem a vysypejte moukou. Odměřte mléko, dejte do něj lžíci jablečného octa a nechte asi 5 minut odstát. Krok 2: Do menší mísy prosejte mouku, škrob, prášek do pečiva, sodu a sůl a zamíchejte. Následně se postup liší v závislosti na tom, zda používáte rostlinné máslo či olej. Krok 3: Pokud jste zvolili rostlinné máslo, vyšlehejte ho šlehačem s cukrem do nadýchané pěny, poté zašlehejte vanilkový extrakt. Následně do této směsi střídavě přidávejte mléko a obsah mísy s moukou a dobře promíchávejte. Krok 4: Pokud jste zvolili olej, je postup ještě jednoduší. V misce smíchejte odstáté mléko s olejem, cukrem a extrakty. Poté postupně vmíchávejte suché ingredience z mísy s moukou. Krok 5: Košíčky plňte asi do 2/3 obsahu a pečte 20-22 minut. Po vyndání nechte ještě asi 5 minut chladnout ve formě, poté dortíčky vyndejte a před zdobením nechte plně vychladnout. Krok 6: Na krém uvařte puding s mlékem a cukrem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Kokosový olej vyšlehejte šlehačem do nadýchané hmoty, poté postupně po lžících zašlehávejte vychladlý puding a moučkový cukr, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Krém dejte dobře vychladit a ztuhnout do lednice. Krok 7: Když jsou košíčky i krém studené, z každého cupcaku vyřízněte nožem či lžičkou středovou část a vložte do něj menší jahodu. Vyřízlý kužel zkrojte a jeho vrchní část vraťte na cupcake (jako když přiklopíte jahodu cupcakovou pokličkou). Krok 8: Ozdobte krémem, přelijte jahodami rozmačkanými s trochou cukru a podávejte.

TIP: Jak připravit cupcakes - rady a tipy

Zveřejněno 12. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gqY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gqY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

:-):yes::yes:

Tématické fráze:
muffiny s vanilkovým pudinkem, veganské cupcakes recept, veganske cupcakes, cupcakes vanilkové, cookies s vanilkovým krémem, cupckakes s vanilkovým kremem, cupcake top recepty, cupcakes z mandloveho mléka, muffiny s vanilkovým krémem, nadýchané košíčky s vanilkovým krémem recept, veganské cupcake recept, cupcakes z pudingovým krémem, muffiny s jahodami, bezlepkové jahodové cupcake recept, vanilkové cupcakes recepty, cupcaiky s jahodový krémem, recept na veganské cupcakes, muffiny s vanilkovým krémem a jahodami, veganské dukátové buchtičky, recept na cupecake s vanilkovym krémem

Suroviny:
mléko, šťáva citronová, mouka polohrubá, škrob bramborový, prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, máslo rostlinné, cukr krupice, extrakt vanilkový, extrakt mandlový, smetana kokosová, pudink vanilkový, mléko rostlinné, cukr hnědý, cukr moučkový, jahody čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu