Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roláda s cuketovou šťávou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 629 kJ /
1 823 kcal
Bílkoviny219,56 g
Tuky75,41 g
Vláknina20,27 g
Cholesterol 542 mg
Sodík 2,53 g
Sůl5,85 g
Sacharidy59,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu důkladně umyjeme a slupku, pokud je zdravá a nepoškozená ponecháme. Z cukety odkrojíme cca 6 cm kousek, který nastrouháme na hrubých slzičkách a odložíme stranou. Zbytek cukety nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Mrkev nakrájíme na hrubých slzičkách. 2 lžíce odložíme stranou a zbytek rozdělíme na dvě části. Na dvě části rozdělíme i nakrájený libeček. Krok 3: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme 3 minuty. Krok 4: Maso na roládu rozklepeme přes potravinářskou folii na tenký plát, který po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Plát masa potřeme rybízovou marmeládou, posypeme jednou částí mrkve a libečku. Celý plát poklademe kolečky salámu a ty potřeme hořčicí. Posypeme druhou částí mrkve a libečku a zavineme do rolády. Krok 5: Roládu zajistíme nití a prudce po všech stranách opečeme na připraveném základu z cibule a česneku. Podlijeme 350 ml vody, přidáme nakrájenou cuketu, větvičku libečku, okořeníme špetkou soli a pepře. Krok 6: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 50 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 7: Během dušení masa dáme do kastrůlku rozehřát máslo, přidáme odloženou nastrouhanou mrkev s cuketou a za občasného promíchání restujeme 10 minut. Krok 8: Šťávu, která zbyla po dušení masa ponorným mixérem v hrnci rozmixujeme, podle potřeby dochutíme, případně naředíme na námi požadovanou hustotu. Přidáme orestovanou mrkev s cuketou a necháme projít varem. Krok 9: Roládu zbavenou nití naporcujeme a podáváme se šťávou a rýží. Vhodný je i knedlík.

Zveřejněno 15. 9. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Do podobných přidávám pro začátečníky recept z kategorie omáčky, aby viděli, jak by v konečné fázi vypadala cuketová šťáva, když by se roláda dusila na velké cca kilové nakrájené cuketě.

Rybízovou marmeládu používám do masových rolád a závitků běžně. Šťáva pak má příjemnou pikantní chuť. Ale není problém místo ni použít jen samotnou hořčici.

To samé je i s uzeninou. Použijeme tu, která nám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda s cuketovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plYV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda s cuketovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plYV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

zizala:Ocenění práce potěší:-*Děkuji:-K

Precizní zavinutí :yes::yes:

Děkuji za přečtění receptu,komentáře i hodnocení:-K
Je pravda,že jsem svůj experiment mohla nazvat"Hovězí roláda na cuketě,bez zahuštění",ale snad se tak moc nestalo:-)Byla jsem zvážit menší cuketu a dodatečně jsem doplnila gramáž i větu v poznámce.

Masové rolády mám moc ráda, máš ji krásnou:-p:-):yes:+

Pěkně napsaný rcp :yes:

Cuketová šťáva z malé cukety? Móóóc velká dobrota...:-D:-D:-D
No, ta cuketka je tu jenom proto, aby se rcp mohl jmenovat "Hovězí roláda s cuketovou šťávou";-)

No to je zase krásné jídlo:-p:yes::yes: a parádní fotka :yes:

Tématické fráze:
hovezi roláda, hovězí roládky z kýty, hovězi recepty z cukety, recept na hovězí roládu, hovězí kyta s cuketou, hovezi rolada se spenatem a syrem, hovězí rolady, šťáva k hovězímu, roláda hovězí, zdravá hovězí roláda, co obsahuje šťáva z cukety, hovezi rolada zdrave, hovězí roláda recept

Suroviny:
kýta hovězí, salám brněnský, voda, marmeláda rybízová, hořčice plnotučná, mrkev, libeček, cibule, česnek, cuketa, olej, máslo, sůl, pepř mletý, režná nit

Přidat fotografie receptu