Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 222 kJ / 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,74 g |
| Tuky | 1,44 g |
| Vláknina | 21,59 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 229 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 51,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu si nakrájíme na kostičky, do hrnce si dáme půlku sádla, na něm osmažíme cibulku s česnekem jen do sklovita a přidáme ostatní připravenou zeleninu.
Krok 2: Chvilku promícháváme, zalijeme vodou (2 litry) a přidáme namočené houby i s vodou, necháme vařit na menší teplotě až všechno změkne.
Krok 3: Mezi tím si dáme zbytek sádla do malého kastrůlku a na něm necháme zpěnit papriku a majoránku, jen chvilku, aby nám paprika nezhořkla. Zalijeme trochou vody, přidáme mouku, rozmícháme a nalijeme do polévky, nebo si uděláme tmavší jíšku.
Krok 4: Doladíme pepřem, solí, kdo chce může přidat masox, Vegetu, nebo zeleninový vývar, převaříme, vypneme a zasypeme pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 6. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá Jihočeská bramborajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r09p
Moje poznámka
Pravá Jihočeská bramborajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r09p
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 18 hodinami
Tématické fráze:
jihoceska bramboracka,
pravá česká bramboračka recept,
pravá bramborová polévka,
pravá bramboračka,
jihočeská cmunda,
jihočeská cmunda,
prava jihočeská bramboracka,
jihočeská bramborová polévka,
jihoceska bramboracka recept,
prava bamborova polevka,
prava bamborova polevka,
jioceska bramboračka recept,
jihočeské mám ráda recepty,
pravá bramborová polévka recept,
prava bramboracka recept,
pravá česnečka recept,
ceska bramboracka,
recept jihočeská bramboračka,
prava jihočeska bramborova polevka,
jihočeské recepty
Suroviny:
brambory,
celer,
mrkev,
houby sušené,
česnek,
cibule,
paprika sušená sladká,
květák,
sádlo,
mouka hladká,
majoránka,
kmín celý,
petrželka,
libeček,
pepř,
sůl,
vegeta
Komentáře (18)