Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna na paprice s pórkem

Vegetariánské jídlo nemusí být vůbec nudné a jednotvárné. Ochucení vstupních surovin dělá divy a z obyčejných potravin dá vzniknout luxusnímu pokrmu. Cizrna je navíc vysoce nutričně hodnotná. Vyzkoušejte náš recept, jde to i bez masa.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba namáčení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba namáčení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 008 kJ /
719 kcal
Bílkoviny10,19 g
Tuky44,16 g
Vláknina20,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,03 g
Sůl2,50 g
Sacharidy62,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud používáte sušenou cizrnu, propláchněte ji a přes noc (či alespoň na 5 - 10 hodin) namočte. Poté ji slijte, znovu zalijte vodou a v hrnci přiveďte k varu. Vařte asi 1,5 hodiny do měkka. Krok 2: Krémovější a chutnější bude cizrna uvařená v tlakovém hrnci. Nejjednodušší je použít konzervovanou cizrnu. Krok 3: Když máte uvařenou cizrnu nebo otevřené konzervy, můžete se pustit do vaření. Pórky omyjeme a nakrájíme na šikmé proužky Krok 4: Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte ji na oleji ve větším hrnci (cca 5 minut), poté přidejte papriku a restujte ještě minutu až dvě (ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Nechte povařit do měkka. Krok 5: Mezitím obsah jedné plechovky cirzny včetně tekutiny rozmixujte do hladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako zahušťovadlo. Krok 6: Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixované luštěniny a nakrájený pórek. Opět přiveďte k varu a na mírném plameni vařte, dokud pórek nezměkne. Krok 7: Poté sejměte z ohně, vmíchejte rostlinnou smetanu a šťávu z půlky citrónu. Ochutnejte a dochuťte další citrónovou šťávou, pepřem, solí, případně špetkou sladké papriky. Podávejte s pečivem, rýží nebo těstovinami.

TIP: Na co se používá cizrna?

Zveřejněno 19. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na paprice s pórkem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgw9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na paprice s pórkem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgw9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)Také dělávám, je to výborné s pórkem i paprikou. <3:yes::yes: Pěkný recept i foto:-K

<3 dnes byla k obědu, s rýží a špetkou chilli... výborná!

super :)

Tenhle recept znám už dlouho, jen bez pórku, klasicky jako cizrna na paprice a je to výborné.

Pórek jsem neměla(příště),je uvařeno a splnilo to mé očekávání,je to vynikající:-p:yes:

Dělala jsem bez pórku, jako kuře na paprice a výborné. Cizrnu jsem namáčela přes noc. Přílohou byly bramborové knedlíky.

Tématické fráze:
cizrna na paprice, cizrna recepty, cizrna s porkem, cizrna v plechovce, cizrna kure na paprice, recepty z cizrny, kuře na paprice s cizrnou, recepty s pórkem, kuře na paprice z cizrny, cizrnove kure na paprice, cizrna v papinaku, pórek recepty, porek s cizrnou, cizrna v plechovce recepty, cizrna z plechovky, recept cizrna, cizrna, recept cizrna na paprice, cizrna na paprice recept, recepty cizrna

Suroviny:
cizrna, cibule, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, pórek, smetana rostlinná, citron, olej, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu