Babiččina podmáslanka
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,40 g |
Tuky | 28,16 g |
Vláknina | 4,68 g |
Cholesterol | 339 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 63,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vařicí vody (vody pouze tolik, aby byly brambory ponořené, ne více) s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, kmínem, solí, a vaříme pod pokličkou.
Krok 2: Do většího hrníčku nalijeme část podmáslí, rozklepneme vajíčko, přidáme hladkou mouku, nasekaný kopr, rozkvedláme a za stálého míchání přiléváme k bramborům.
Krok 3: Přidáme zbytek podmáslí a na jemném struhadle nastrouhaný česnek.
Krok 4: Mícháme, dokud polévka nezačne vařit, necháme chvíli probublávat a hlídáme, aby se polévka nepřichytla ke dnu.
Krok 5: Odstavíme, přidáme kousek másla, promícháme, můžeme přidat i kapku 8% octu, podle chuti cukr a servírujeme.
Zveřejněno 6. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Moje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Nejnovější recepty
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 14 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s kapáním
Petaja před 1 hodinou
Nepečený zebra dortík
MPetra před 10 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 14 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 18 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 19 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 21 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 21 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 21 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 23 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Tématické fráze:
polévka z podmáslí,
koprová polévka od babičky,
jak zamrazit kopr,
podmáslová polévka,
babicciny recepty,
kyselka polévka,
jelení jazyk houba recept,
polívka z podmáslí,
polévka kyselka,
kyselka recept,
recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý,
jak zmrazit kopr,
libeček použití,
jelení jazyk houba,
polévka z kefíru,
koprová polévka z podmáslí,
jelení jazyk houba recepty,
recepty koprová polévka od babičky,
podmáslová polévka s koprem,
polívka kyselka
Suroviny:
podmáslí,
brambory typ a,
česnek,
kopr,
kmín celý,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
máslo
Komentáře (58)