Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové šneky se švestkami a mákem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 170 kJ /
1 236 kcal
Bílkoviny25,34 g
Tuky19,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 1,70 g
Sůl0,16 g
Sacharidy233,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vychladlých nastrouhaných brambor a ostatních surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru do obdélníku na tloušťku asi 1-1,5 cm. Krok 2: Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem, cukrem, poklademe hustě půlkami vypeckovaných švestek, posypeme skořicí, pokapeme rumem, můžeme ještě trochu mákem a cukrem a pomocí papíru zavineme roládu. Krok 3: Trošku umačkáme a krájíme asi 5 cm široké řezy, které dáme opatrně na pečící papír naplocho. Krok 4: Opět potřeme máslem a dáme péci do trouby vyhřáté na 170°C asi na 20-30 minut, až těsto začne zlátnout. Krok 5: Upečené šneky pokapeme polevou, kterou umícháme z moučkového cukru a rumu. Jsou to takové pečené švestkové knedlíky.

Zveřejněno 29. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šneky se švestkami a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl22

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šneky se švestkami a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl22

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

hosta:Děkuji:-* Luba přivezl 50kg nádherných červených brambor,tak až budu mít švestky,určitě udělám(i kdyby mi měly pazoury upadnout;-):-))):yes:

pipre: teda ty jsi rychlík, to jsem ráda, že vám chutnalo:-)

Prima nápad :-p

Zůstaly mně tři brambory vařené ve slupce od oběda, akorát na poloviční dávku, tak jsem to prubla pro muže :-) Jen jsem místo švestek použila svoje domácí povidla, jen jsem neměla rum, tak bez polevy..rum je stejně v povidlech :-) Kousek jsem ochutnala a je to fakt dobré, takže bodík šel dřív zaslouženě :-p:yes:+ přidávám foto

Krásné to máš, výborná kombinace :-p:yes::yes:

Anna Kocikova: šlo to na papíru, pak klidně umačkat rukama, i při krájení jednotlivých kousků. Teplé je to fakt jak pečené knedlíky se švestkama, studené nemá taky chybu:-))

To se mně fakt líbí :yes:+

Jituško,tak tento recept se mi opravdu velice líbí:-KTo musela být bašta,mňam:-p:yes:
Jituš,jak se Ti to rolovalo?Je s tím velká"piplačka"nebo se to dá;-)?

Kombinace mák a švestky, to jde maximálně k sobě :o) posílám bodíka

Už nezbyly, co? :-(:-p:yes:

tuto kombinaci miluji! dělám jen koláč na plech,ale takto je to určitě efektnejsi a ta poleva !!!! :-K:yes::-p

Tématické fráze:
skořicové bramborové knedlíky se švestkami a skořice, pečené švestkové knedlíky, top recepty .cz. bramborove knesliky se svestkama a makem, bramborovy snek, šneky s mákem recepty, bramboráky se švestkami, recepty se švestkami, pečená bramborová roláda s mákem, zustaly varene brambory, bramborove sneky, makoví šneci z bramborového těsta, řezy s mákem a švestkami, bramborový šneci, žampionový šneci

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, mouka hladká, škrob bramborový, prášek do pečiva, soda jedlá, máslo, sůl, cukr moučkový, mák mletý, cukr skořice, cukr moučkový, rum, švestky, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu