Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové šneky se švestkami a mákem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 170 kJ /
1 236 kcal
Bílkoviny25,34 g
Tuky19,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 1,70 g
Sůl0,16 g
Sacharidy233,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vychladlých nastrouhaných brambor a ostatních surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru do obdélníku na tloušťku asi 1-1,5 cm. Krok 2: Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem, cukrem, poklademe hustě půlkami vypeckovaných švestek, posypeme skořicí, pokapeme rumem, můžeme ještě trochu mákem a cukrem a pomocí papíru zavineme roládu. Krok 3: Trošku umačkáme a krájíme asi 5 cm široké řezy, které dáme opatrně na pečící papír naplocho. Krok 4: Opět potřeme máslem a dáme péci do trouby vyhřáté na 170°C asi na 20-30 minut, až těsto začne zlátnout. Krok 5: Upečené šneky pokapeme polevou, kterou umícháme z moučkového cukru a rumu. Jsou to takové pečené švestkové knedlíky.

Zveřejněno 29. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šneky se švestkami a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl22

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šneky se švestkami a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl22

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

hosta:Děkuji:-* Luba přivezl 50kg nádherných červených brambor,tak až budu mít švestky,určitě udělám(i kdyby mi měly pazoury upadnout;-):-))):yes:

pipre: teda ty jsi rychlík, to jsem ráda, že vám chutnalo:-)

Prima nápad :-p

Zůstaly mně tři brambory vařené ve slupce od oběda, akorát na poloviční dávku, tak jsem to prubla pro muže :-) Jen jsem místo švestek použila svoje domácí povidla, jen jsem neměla rum, tak bez polevy..rum je stejně v povidlech :-) Kousek jsem ochutnala a je to fakt dobré, takže bodík šel dřív zaslouženě :-p:yes:+ přidávám foto

Krásné to máš, výborná kombinace :-p:yes::yes:

Anna Kocikova: šlo to na papíru, pak klidně umačkat rukama, i při krájení jednotlivých kousků. Teplé je to fakt jak pečené knedlíky se švestkama, studené nemá taky chybu:-))

To se mně fakt líbí :yes:+

Jituško,tak tento recept se mi opravdu velice líbí:-KTo musela být bašta,mňam:-p:yes:
Jituš,jak se Ti to rolovalo?Je s tím velká"piplačka"nebo se to dá;-)?

Kombinace mák a švestky, to jde maximálně k sobě :o) posílám bodíka

Už nezbyly, co? :-(:-p:yes:

tuto kombinaci miluji! dělám jen koláč na plech,ale takto je to určitě efektnejsi a ta poleva !!!! :-K:yes::-p

Tématické fráze:
skořicové bramborové knedlíky se švestkami a skořice, pečené švestkové knedlíky, top recepty .cz. bramborove knesliky se svestkama a makem, bramborovy snek, šneky s mákem recepty, bramboráky se švestkami, recepty se švestkami, pečená bramborová roláda s mákem, zustaly varene brambory, bramborove sneky, makoví šneci z bramborového těsta, řezy s mákem a švestkami, bramborový šneci, žampionový šneci

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, mouka hladká, škrob bramborový, prášek do pečiva, soda jedlá, máslo, sůl, cukr moučkový, mák mletý, cukr skořice, cukr moučkový, rum, švestky, máslo

Přidat fotografie receptu