Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonská polévka miso s uzeným tofu

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Susa Susa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 094 kJ /
261 kcal
Bílkoviny15,62 g
Tuky5,97 g
Vláknina27,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 549 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy22,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řasu wakame vložíme do misky s vodou. Krok 2: Jakmile řasa změkne, nakrájíme ji na na kousky a odložíme stranou. Krok 3: Mezitím si očistíme mrkev, celer, pórek a všechno nakrájíme na tenké nudličky. Krok 4: Tofu nakrájíme na kostičky. Krok 5: Do vroucího vývaru vhodíme všechnu zeleninu, tofu, houby a vaříme cca 10 minut. Krok 6: Nakonec přidáme nakrájenou řasu wakame. Krok 7: Po změknutí hub i zeleniny stáhneme plamen, naběračkou odebereme vývar a rozmícháme v něm 3 lžičky miso pasty. Krok 8: Rozmíchanou směs vrátíme zpět do polévky a už ji dále nevaříme. Krok 9: Polévku na talíři ozdobíme např. jarní cibulkou a můžeme podávat.

Zveřejněno 6. 10. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonská polévka miso s uzeným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bj6X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonská polévka miso s uzeným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bj6X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Pacesko: Miso je tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen.

Tonja: Nemusíte nutně použít wakame. Můžete použít jakoukoliv řasu, vhodné jsou kupříkladu hnědé nebo černé řasy na sushi.

Malá oprava- miso není název polévky, ale pasty. Dělá se fermentací rýže s jinými (různě) obilovinami a speciální snetí.
Jestli se v něm mají uchovat vitaminy a minerály, miso se vmíchává do polévky (jakékoliv) až před podáváním a přímo do talíře. V podstatě se to dělá tak, že na stolu je miska s miso a každý si pridá sám.

1) Tuto polévku občas dělám, máme ji rádi. Bohužel vnoučata nesnáší řasu wakame, takže jen občas, když nejsou doma.

2) Chtěl jsem před pár lety ochutnat originál, tak jsme zašli v Salzburku do japonské restaurace, která hlásala, že v ní vaří kuchař z Japonska originální japonská jídla. Polévka byla zahuštěná údajně luštěninovou moukou bylo v ní i trochu nějakých těstovin, zelenina byla nakrájená nadrobno. Byla vynikající, mně se tak dobrá ještě nepovedla.

Myslím, že k dokonalosti Vaší polévky miso chybí ještě lžička rybí omáčky.

Tématické fráze:
miso tofu, miso tofu polévka recept, čočkova polévka s z tofu, japonská zeleninová polévka, tofu miso polevka, růžičková kapusta s uzeným tofu, japonske polevky, polevka smiso s tofo, miso tofu polévka, čočková polévka s uzeným tofu, miso s tofu, miso polevka s tofu, miso polévka s lososem a tofu, polevka miso tofu, polévka miso tofu recept, polévka miso s tofu, polévka miso, recepty z tofu

Suroviny:
vývar zeleninový, pasta miso, mrkev, celer, pórek, tofu uzené, houby shiitake

Přidat fotografie receptu